Teknoloji

Samsung ve Princeton Üniversitesi, 6G teknolojileri için güçlerini birleştiriyor

samsung chatgpt

Samsung, ABD’deki Princeton Üniversitesi ile 6G kablosuz iletişim ve ağ teknolojilerinin geliştirilmesi konusunda önemli bir iş birliğine imza attı. Bu ortaklık, Samsung Research America’nın, üniversitenin NextG Initiative Corporate Affiliates Programı’nın kurucu üyesi olmasıyla resmileşti. Samsung’un bu hamlesi, akademik araştırmalar ile gerçek dünya uygulamaları arasındaki boşluğu kapatmayı ve 6G’nin geleceğini şekillendirmeyi amaçlıyor.

6G’nin ticarileştirilmesinde Samsung öncülüğü

Geçtiğimiz yıl, Uygulamalı Bilimler ve Princeton Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, bulut ve kenar ağları, akıllı algılama ve dayanıklı ağlar alanlarında yeni teknolojilerin benimsenmesini hızlandırmak için NextG Girişimi’ni hayata geçirdi. Ardından, akademi, şirketler ve endüstri liderleri arasında daha iyi ilişkiler kurmayı amaçlayan Kurumsal Ortaklar Programı’nı oluşturdular. Samsung, bu programa katılarak akademik araştırmalar ile gerçek dünya uygulamaları arasındaki boşluğu kapatmayı ve 6G’nin geleceğini şekillendirmeyi hedefliyor. Ericsson, Intel, MediaTek, Nokia Bell Labs, Qualcomm Technologies ve Vodafone da bu kurumsal programa dahil olan diğer şirketler arasında yer alıyor.

Temmuz 2020’de, Samsung’un İleri İletişim Araştırma Merkezi (ACRC), ilk 6G beyaz kitabını yayınladı. Mayıs 2022’de ise şirket, 6G spektrum beyaz kitabını yayınlayarak 6G alanını yönlendiren öncü firmalar arasında yerini aldı. Samsung, Uluslararası Telekomünikasyon Birliği Radyokomünikasyon Sektörü (ITU-R) 6G Çerçeve Grubu ve Küresel Mobil Tedarikçiler Birliği (GSA) Spektrum Grubu başkanlıklarını yürüten çalışanları sayesinde 6G teknolojilerinin ticarileştirilmesinde öncülük edecek.

Princeton Mühendislik ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Andrea Goldsmith, “Geleceğin kablosuz ağlarının vaadini gerçekleştirmeye yardımcı olacak en iyi akademik araştırmalar, fakülte ile endüstri teknoloji liderleri arasındaki yakın etkileşimlerle bilgilendirilir. NextG programımız, anlamlı yenilikler ve hızlı değişim döneminde küresel liderlik için gereken kablosuz teknoloji ve politika etrafında derin iş birliklerini teşvik etmeyi amaçlamaktadır,” dedi. Bu iş birliği, 6G’nin geliştirilmesi ve ticarileştirilmesi yolunda önemli bir adım olarak görülüyor ve geleceğin iletişim teknolojilerine yön verme potansiyeline sahip.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER