Teknoloji

Samsung “premium” akıllı telefonların yolda olduğunu doğruladı

samsung-galaxy-s6-on-inceleme-18

Samsung’un iki CEO’sundan biri olan Shin Jong Kyun, geçtiğimiz hafta gerçekleşen bir hissedar buluşmasında şirketin akıllı telefon pazarındaki geleceğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Shin, Samsung’un akıllı telefon pazarındaki gelecek vizyonunda yüksek çözünürlüklü ekranların ve ince, metal kasaların önemli bir yeri olduğunu ifade etti. Şirketin “premium” akıllı telefon pazarındaki liderliğini sağlamlaştırmayı belirten Shin, bu amaç doğrultusunda hazırlanacak yeni ürünlerle rekabet ortamındaki direncin artırılacağını dile getirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Samsung Galaxy Note 4 İncelemesi

Samsung için “premium” akıllı telefonları dönüştürme hamlesi geçtiğimiz eylül ayında tanıtılan Samsung Galaxy Note 4 ve Galaxy Note Edge ile başlamış, MWC 2015’te tanıtılan Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge ile devam etmişti. Yüksek çözünürlüklü ekran ve ince kasaya ek olarak, ana materyal olarak metalin kullanılması, Samsung’un akıllı telefonlarına gerçekten “premium” bir görünüm kazandırmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Samsung Galaxy S6 Ön İnceleme

Samsung yeni istikametinde herhangi bir sapma olmadan yürüyebildiği takdirde şirket için Android akıllı telefon pazarındaki liderliğini güçlendirmek ve korumak pek zor olacak gibi gözükmüyor. Şirketin benzer bir hamleyi tabletleri için gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER