Teknoloji

Samsung Portable SSD T9 ile T7’nin hızını ikiye katlıyor

samsung portable ssd t9

Samsung Portable SSD T9 adını taşıyan yeni taşınabilir harici diskini gözler önüne çıkardı. Portable SSD T9, USB 3.2 Gen 2×2 arayüzü üzerinden 2000 MB/s’ye kadar ardışık okuma ve yazma hızı vadediyor. SSD için 1 TB, 2 TB ve 4 TB olmak üzere üç farklı seçenek sunuluyor.

Samsung’dan verilen bilgiye göre, T9 selefi T7’ye kıyasla iki kat daha hızlı çalışıyor. Şirketten yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “USB arayüzü, yüksek çözünürlüklü videolar veya büyük dosyalar aktarılırken daha yüksek hızlar sağlayan 20 Gbps veri aktarım hızına çıkmak için 10 Gbps’lik iki işlem hattına olanak tanıyor ve video düzenleme gibi ağır iş yükleri sırasında etkili bir şekilde zamandan tasarruf edilmesini sağlıyor.”

Samsung’un açıklamasına göre, Portable SSD T9 ile 4 GB büyüklüğündeki bir video dosyası 2 saniye içinde transfer edilebiliyor. 90 dakikalık 4K çözünürlüklü bir kaydın transferi içinse sadece 12 saniyenin yeterli olacağı belirtiliyor.

samsung portable ssd t9

Cihaz kauçuk kaplamalı alüminyum bir gövdeye sahip. Samsung bunun yaklaşık 2.8 metreye kadar olan yüksekliklerden düşmeye karşı dayanıklılık sağladığını belirtiyor. Şirket, kaplamanın ısı kontrolü ve kavrama sırasında rahatlık açısından ideal olduğunu belirtiyor. Portable SSD T9, USB-C’den C’ye ve USB-C’den A’ya kablolarla birlikte geliyor ve beş yıllık sınırlı bir garanti kapsamında sunuluyor.

Samsung Portable SSD T9 için ne kadar ödemek gerekiyor?

T9, Samsung’un performans kıyaslamalarına, güvenlik özelliklerine ve ürün yazılımı güncellemelerine olanak tanıyal Magician isimli yazılımıyla uyumlu. Bu yazılım Windows, macOS ve Android’de çalıştırılabiliyor.

Samsung Portable SSD T9, satışa sunulmuş durumda. ABD’de 1 TB versiyon için 140 dolar, 2 TB versiyon için 240 dolar ve 4 TB versiyon için de 440 dolar ödemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER