Teknoloji

Samsung PlayGalaxy Link oyun servisinin fişini çekiyor

samsung playgalaxy link

Samsung, PC oyunlarını mobil cihazlar üzerinde oynamayı mümkün kılan PlayGalaxy Link servisinin fişini 27 Mart itibarıyla çekeceğini açıkladı. Şirket bu duyuruyu oldukça sessiz biçimde yaptığı için fark edilmesi de biraz zaman aldı. Gamasutra sitesinin haberine göre, Samsung kararını şubat ayının son günlerinde açıkladı.

Güney Koreli şirketin neden böyle bir karar aldığı bilinmezken, açıklamada gerekçe olarak “iç politika değişiklikleri” gösterildi. Samsung, kaynaklarını yeni ürünlere daha etkin biçimde yöneltmeyi istediğinin de altını çizdi.

PlayGalaxy Link’in kapanışının düşünülenden daha basit bir açıklaması olabilir. Samsung, yeni bir oyun deneyimi için Microsoft ile işbirliği yaptığını daha önce duyurmuştu. Bu deneyimin 2020 içinde hazır hâle gelmesi hedefleniyor. Bu nedenle Samsung’un aynı fonksiyona sahip iki servis sunmak yerine PlayGalaxy Link’i kapatması daha anlaşılır hâle geliyor.

Samsung PlayGalaxy Link için işlerin zaten pek de iyi gitmediği söylenebilir. Valve’ın Steam Link’i ile doğrudan rekabet içinde olan servisin karşısında Google Stadia ve GeForce Now gibi abonelik platformları da bulunuyor. Bu rakiplerin varlığı, bir telefon üreticisine bağlı olan PlayGalaxy Link’e pek ihtiyaç bırakmıyor. Microsoft’un desteğiyle Samsung’un bu güçlü rakiplerin karşısına daha sağlam bir şekilde çıkması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER