Teknoloji

Samsung’un mobil ödeme sistemi Samsung Pay önümüzdeki yaz ABD ve Güney Kore’de faaliyete geçecek

samsung chatgpt

samsung-logo-280514

Samsung mobil ödeme şirketi LoopPay’i satın aldığını kısa bir süre önce açıklamasına rağmen, LoopPay’in üstüne inşa ettiği mobil ödeme servisi Samsung Pay’in duyurusunu vakit kaybetmeden gerçekleştirdi. Tıpkı Apple Pay ve Google Wallet gibi NFC teknolojisiyle çalışacak olan Samsung Pay, nispeten yeni bir teknoloji olan Manyetik Güvenli İletim (MST) teknolojisini de destekleyecek.

MST Samsung’un Loop Pay’i satın almasının birincil nedenini oluşturuyor. Bu teknoloji NFC uyumu olmayan eski kredi kartı terminallerini kandırarak kartın okutulmuş olduğunu düşünmelerini sağlıyor. Samsung’un yeni telefonları Galaxy S6 ve S6 edge’de ekranın alt kısmından küçük bir sürükleme hareketi yaparak Samsung Pay uygulamasını açacak olan kullanıcılar, ödeme yaptıkları kartı seçip parmak iziyle doğrulama gerçekleştirdikten sonra telefonlarını ödeme terminalinin kart okuyucusuna dokundurarak işlemi tamamlayabilecekler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRVideo: Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge’e hızlı bakış

Samsung Pay önümüzdeki yaza kadar faaliyete geçmeyecek. Şirketin LoopPay’i kısa bir süre önce satın aldığı göz önünde bulundurulunca bekleme süresinin bu denli uzun tutulması normal karşılanıyor. İlk etapta Visa ve MasterCard ile işbirliğine giden Samsung, önümüzdeki dönemde Samsung Pay için American Express, Bank Of America, Citi ve JPMorgan Chase gibi kurumlarla da birlikte çalışacağını açıkladı. İlk etapta ABD ile birlikte Samsung’un anavatanı Güney Kore’de faaliyete geçecek olan Samsung Pay, daha sonra Avrupa ve Çin gibi bölgelerde de kullanılabilecek.

İLGİLİ HABERLER