Teknoloji

Samsung Pay testleri Güney Kore’de başladı

samsung-pay-160715

Samsung, mobil ödeme sistemi Samsung Pay’i geçtiğimiz mart ayında tanıtmıştı. Şirket şimdi de Samsung Pay’i anavatanı Güney Kore’de test etmeye başladı. Deneme süreci, Samsung Pay’in küresel dağıtımı için hazırlık teşkil ediyor. 15 Temmuz itibarıyla seçilmiş kullanıcılar için başlayan testlerde ilk olarak Samsung’un yeni amiral gemisi telefonları Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge, Samsung Pay’i desteklemeye başladı.

Samsung’dan yapılan açıklamada Samsung Pay’in Güney Kore’deki diğer mobil ödeme sistemlerinden daha fazla mağazada geçerli olacağı belirtildi. Samsung’un sistemi hem NFC’yi hem de manyetik kart okuyucularını destekleyecek.

Her iki yöntemin de desteklenmesi, Samsung Pay sisteminin ve Galaxy S6 ile S6 edge’in Güney Kore’de kullanılan satış terminallerinin büyük kısmıyla uyumlu olduğu anlamına geliyor. Kullanıcılar Samsung Pay’e ekledikleri güvenli kart bilgilerini, “tokenization” teknolojisiyle güven içinde saklayabilecekler.

Samsung Pay’i kullanmak için gerekli uygulamayı başlatmak ve Samsung cihazı ödeme terminalinin yakınına getirmek yeterli oluyor. Kartların kaydı içinse SMS ve PIN kodu üzerinden bir doğrulama süreci gerçekleştiriliyor. Samsung KNOX teknolojisiyse ödemeyi tamamen güvenli kılmak ve olası bir hırsızlık durumunda kart bilgilerini cihazdan silmek için kullanılıyor.

İLGİLİ HABERLER