Teknoloji

Samsung Pay PayPal desteği sunmaya başlıyor

samsung pay paypalSamsung’un bundan iki yıl önce faaliyete geçen mobil ödeme servisi Samsung Pay’in ödeme seçenekleri sürekli olarak artıyor. Samsung Pay PayPal ile bu listeye yaygın olarak kullanılabilecek yeni bir seçenek daha ekledi.

Samsung Pay kullanıcıları yakında PayPal hesaplarını hem fiziksel mağazalarda hem çevrim içi alışverişlerde hem de uygulama içi satın almalarda kullanabilecek. Bunun için PayPal hesabını Samsung Pay’e eklemek yeterli olacak.

Samsung’un tescilli Manyetik Güvenli İletim (MST) teknolojisi, Samsung Pay’in NFC desteği bulunmayan fiziksel terminallerde de kullanılmasını mümkün kılıyor. Böylelikle Samsung Pay, diğer mobil ödeme servislerine kıyasla çok daha geniş bir kapsama alanı sunuyor. Samsung ve PayPal arasındaki işbirliği, satıcılara PayPal’ın Braintree hizmetinin yardımıyla Samsung Pay üzerinden çevrim içi ödeme alma imkanı da sağlıyor.

Ancak ilk etapta sadece ABD’deki Samsung Pay müşterileri PayPal cüzdanlarını ödeme yapmak için kullanabilecek. Daha sonrasında ise aralarında İspanya, Çin, Hindistan ve Güney Kore’nin bulunduğu 18 ülkedeki Samsung Pay kullanıcıları bu imkandan yararlanabilecek.

Samsung Pay PayPal’in genişleme stratejisine uygun bir platform niteliği taşıyor

Samsung Pay entegrasyonu, PayPal için oldukça mantıklı bir hamle niteliği taşıyor. Kısa bir süre önce Android Pay desteği sunmaya başlayan PayPal, artık Apple hesaplarına da entegre edilebiliyor. Bu entegrasyonlar sayesinde PayPal’in yakında gerçek bir banka hesabı olarak kullanılması mümkün hâle gelebilir.

İLGİLİ HABERLER