Teknoloji

Samsung Pay Çin’de mobil ödeme pazarına giriş yapıyor

samsung pay

Çin, mobil ödeme sektörüne giriş yapan tüm teknoloji devlerinin iştahını kabartacak büyüklükte bir pazar. Apple, Apple Pay’in en büyük işlem hacmine Çin’de ulaşmasını öngörüyor. Bu büyük potansiyel, Apple’ın en büyük rakiplerinden Samsung’un da iştahını kabartıyor. Yaklaşık bir ay boyunca mobil ödeme sistemi Samsung Pay’i Union Pay ile işbirliği içinde test eden Güney Koreli şirket, servisi Çin’de resmen faaliyete geçiriyor. Bankamatik ve kredi kartı şirketi Union Pay, Apple Pay’in de Çin pazarına girişine aracılık etmişti. Şu an için sadece UnionPay’in bankamatik veya kredi kartlarına sahip olanlar Samsung’un mobil ödeme servisinden faydalanabilecek.

Samsung’un mobil ödeme sistemini destekleyen Çinli bankalar arasında ülkenin en büyüğü olan ICBC de bulunuyor. Çin İnşaat Bankası ve Çin Tüccarlar Bankası’nın da dahil olduğu listeye yakında Bank of China ve İletişim Bankası gibi bankaların da eklenmesi bekleniyor. Şu an için sadece Galaxy S7, Galaxy S7 edge, Galaxy S6 edge+ ve Galaxy Note 5 modellerini destekleyen sistemin yakında test döneminde kullanılan Galaxy S6, Galaxy S6 edge, A5, A7 ve A9 modellerini de desteklemesi bekleniyor.

Samsung için Çin’deki yerleşik mobil cüzdan pazarında iyi bir yer edinmek pek kolay olmayabilir. Alipay ve WeChat gibi yerel servisler şu anda çevrim içi alışverişlerde ve taksi yolculuklarında yoğun biçimde tercih ediliyor. Son zamanlarda bu servislerin fiziksel mağazalara girişinin de hızlandığı belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER