Teknoloji

Samsung Pay Avrupa yolculuğuna İspanya’da başlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung pay avrupa ispanyaSamsung Pay Avrupa yolculuğuna başlıyor. Elektronik devinin mobil ödeme sisteminin Avrupa’daki ilk durağı İspanya olacak. İlk olarak Güney Kore’de faaliyete geçen servis, daha sonra ABD ve Çin’de kullanıma sunulmuştu. Samsung bir sonraki adımın hangi ülke olacağı konusunda bilgi vermese de, listeye yakında yeni Avrupa ülkelerinin eklenmesi muhtemel gözüküyor.

Samsung Pay, hem NFC hem de geleneksel manyetik ödeme terminallerini desteklemesi sebebiyle görece başarılı bir mobil ödeme sistemi olarak değerlendiriliyor. Ancak Android Authority sitesi, şirketin İspanya’daki duyurusunda manyetik terminallerden bahsetmediğini ve bu nedenle manyetik terminallerin bu ülkede Samsung Pay tarafından desteklenmeyebileceğini belirtti.

Samsung Pay İspanya’da ilk olarak Galaxy S6 ve S7 modelleri aracılığıyla kullanılabilecek. Yakında bu listeye 2016’da piyasaya çıkan Galaxy A5 de eklenecek.

Samsung mobil ödeme pazarındaki rekabette Apple ile aynı çizgide kalmak için büyük çaba sarfediyor. Çin pazarında Apple’ı takip eden şirket, Avrupa’ya adım atma konusunda ise biraz geç kaldı. Yine de, Avrupa pazarında her iki şirket için de büyük bir genişleme alanının mevcut olduğu söylenebilir. Apple Pay de Avrupa’daki etkinliğini Birleşik Krallık ötesine taşıyabilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER