Teknoloji

Samsung Pay’den akıllı televizyonlarda faydalanılacak

samsung-pay-akilli-tv-050815-1

Samsung akıllı televizyonlarında uygulama, uygulama içi satın alma, kitap ve film alışverişini kolaylaştırmak adına mobil ödeme sistemi Samsung Pay’i akıllı televizyonlarına getiriyor. Şirket, mobil ödeme servisinin duyurusunu geçtiğimiz mart ayında yapmıştı.

Samsung akıllı televizyon sahipleri, gerekli Samsung Pay hesaplarını kredi veya banka kartları ya da PayPal aracılığıyla oluşturabiliyor. Hesap oluşum sürecinin tamamlanmasının ardından televizyon üzerinden gerçekleştirilecek satın alma işleminin onaylanması için dört basamaklı bir PIN kodunu girmek yeterli oluyor. Mevcut Samsung hesabına bağlı kredi kartı veya PayPal bilgisi bulunduğu takdirde, televizyondan Samsung Pay’e giriş yapıldığında otomatik olarak bu bilgiler kullanılıyor. Bilgilerin tek tek girilmesi gerektiğinde ise Samsung’un güvenli sanal klavyesi devreye giriyor.

Samsung Pay özelliğinin öncelikli olarak seçilmiş bazı 2014 ve 2015 model televizyonlarda ve 32 ülkede kullanılabileceği belirtildi. Şirket, Samsung Pay’in desteğiyle premium içerik satın alımının artmasını amaçlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER