Teknoloji

Samsung’un yeni akıllı saatinde Samsung Pay’i desteklemek için NFC bulunacak

samsung-akilli-saat-080615

Samsung’un yeni akıllı saatini önümüzdeki eylül ayında tanıtması bekleniyor. Gelen son haberlere göre, şirket yeni cihazında NFC yongasına da yer verecek. Ancak bu yonga, NFC özelliğine sahip diğer cihazlarla akıllı saati eşleştirmek için kullanılmayacak. NFC, Samsung’un önümüzdeki sonbaharda faaliyete geçireceği yeni mobil ödeme sistemi Samsung Pay’i desteklemek adına kullanılacak. Böylelikle Samsung’un yeni akıllı saatinin Apple Pay’i destekleyen Apple Watch’a yakın bir pozisyonda konumlanması öngörülüyor.

Samsung Pay, hem NFC tabanlı hem de manyetik şeritli ödeme modellerini destekliyor. Samsung’un yeni akıllı saatinin Samsung Pay’i desteklemesi için de NFC’den başka bir yol bulunmuyor. Halihazırda Apple Watch’a ek olarak LG Watch Urbane LTE, Sony SmartWatch 3 gibi akıllı saatlerde NFC teknolojisi bulunuyor.

Söz konusu akıllı saatler içinde sadece Sony SmartWatch 3, Android Wear işletim sistemine sahip. Sony SmartWatch 3’te de özel bir API kullanıldığını belirtmekte fayda var. Bu da Samsung’un yeni akıllı saatinin de şirket tarafından geliştirilen Tizen işletim sistemine sahip olması ihtimalini artırıyor. Zira Android Wear’in NFC desteği konusunda sıkıntılı olduğu anlaşılıyor. Ancak Google’ın Android Pay’i duyurmasıyla birlikte bu durumun da değişebileceği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER