Teknoloji

Samsung patenti katlanabilir tabletin işaretini veriyor

samsung galaxy tab fold

Samsung Galaxy Fold ve Huawei Mate X, hem cebe sığabilecek hem de bir tablet kadar büyük bir ekran sunabilecek cihaz arayanların ihtiyacına küçük de olsa farklı yaklaşımlarla yanıt vermişti. Ancak esnek ve katlanabilir ekranların karşılık olabileceği başka ihtiyaçlar da mevcut. Örneğin, Motorola Razr 2019, standart bir akıllı telefonu daha da kompakt hâle getiriyor. Samsung’un yeni patenti ise katlanabilir tablet olarak tanımlanabilecek bir cihaz formunu işaret ediyor.

Söz konusu cihaz formu için Samsung’un patent başvurusunda somut bir isim geçmiyor. Ancak dosyayı ortaya çıkaran LetsGoDigital ekibi, tablete “Galaxy Tab Fold” ismini takmış. Patent dosyasında üç farklı çizim olsa da, bunlardan sadece biri ticari bir ürüne dönüşmeye uygun görünüyor.

Galaxy Tab Fold, hem Galaxy Fold ile hem de henüz resmiyet kazanmayan Galaxy Fold 2 ile benzerlikler taşıyacağa benziyor. Galaxy Fold 2 ile ilgili çıkarımların tamamen dedikodu ve sızıntılar üzerinden yapıldığını belirtmekte fayda var. Galaxy Tab Fold, tıpkı Galaxy Fold gibi ortasından katlanıyor.

Samsung cihazı “mobil telefon” olarak tanımlıyor

Ancak bu katlama işlemi, tıpkı istiridye kabuğu tasarımlı telefonlarda olduğu gibi, dikey olarak yapılıyor. Böylelikle tablet daha kolay taşınabilecek bir hâle geliyor. Patent dosyasında cihaz “mobil telefon” olarak tanımlansa ve kolay taşınılabilirlik öne çıksa bile, bahsedilen cihazın bir tablet olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Patent dosyasında yer alan çizimler, ikinci bir dış ekranı göstermiyor. Bu da cihazın içe doğru katlandığı zaman kullanılamayacağı anlamına geliyor. Ekran üzerinde çentiğe ve arka panelde kameraya rastlanmaması ise Samsung’un cihazda ekranın içine yerleştirilmiş bir kamera kullanabileceğini düşündürüyor.

Dört hoparlörün görülmesi de, Samsung’un tasarımının bir tablete ait olma ihtimalini kuvvetlendiriyor. Buna ek olarak, şirketin tabletlerinin genellikle büyütülmüş telefonlara benzediğini de söylemek gerekiyor.

samsung galaxy tab foldSöz konusu tasarımın Samsung tarafından somut bir ürüne dönüştürüleceği zaman konusunda şimdiden öngörüde bulunmak zor. Ancak Güney Koreli şirketin katlanabilir cihazlara olan ilgisi, beklenen cihazların gelişinin fazla uzak olmadığını düşündürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER