Teknoloji

Samsung patent ihlâli nedeniyle büyük bir cezayla karşı karşıya

samsung ces 2023

samsung patent ihlaliSamsung patent ihlali konusunda aleyhine yöneltilen çeşitli suçlamalar yüzünden sıkıntı yaşamaya devam edecek gibi görünüyor. Güney Koreli elektronik devi ve Apple arasında yıllardır süren tasarım patenti ihlâli davası, geçtiğimiz ay sona ermiş ve mahkeme Samsung’un Apple’a 538.6 milyon dolar tazminat ödemesine hükmetmişti.

Samsung şimdi de kendi topraklarından bir patent ihlâli suçlamasıyla karşı karşıya. Güney Kore Gelişmiş Bilim ve Teknoloji Enstitüsü’nün (KAIST) ABD ofisi, Samsung’un kendisine ait FinFET teknolojisi patentini ihlâl ettiğini öne sürmüştü. Bu iddiasını mahkemeye taşıyan KAIST, jüri tarafından haklı bulundu. Samsung’un KAIST’e 400 milyon dolar tazminat ödemesine hükmedilirken, bu cezanın üçe katlanma ihtimali de bulunuyor. Hakim gerekli gördüğü takdirde Samsung’un KAIST’e ödeceği ceza miktarı 1.2 milyar dolara çıkacak.

KAIST, Samsung dışında Qualcomm ve Global Foundries Inc. gibi şirketleri de patent ihlâliyle suçlamıştı. Mahkeme bu iki şirketin de patent ihlâli yaptığına hükmetse de, para cezasına gerek olmadığına karar verdi.

Samsung patent ihlali iddiasını reddederken, FinFET teknolojisini geliştirmek için KAIST ile birlikte çalıştığını iddia etmişti. Patentin geçersiz olduğunu öne süren şirketin mahkemenin kararına itiraz etmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER