Teknoloji

Samsung’un son patenti tamamen ekranla kaplı bir telefonu gösteriyor

samsungOrtaya çıkan yeni bir Samsung patenti, tamamen ekranla kaplı bir telefonun işaretini veriyor. Cihazı tamamen saran ekran, ön taraftan başlayarak arka panele kadar uzanıyor. Patent dosyasında potansiyel kullanım alanları hakkında pek bilgi verilmezken, başvurunun 2 Eylül 2016’da ABD Patent ve Marka Ofisi’ne yapıldığı belirtildi.

Patent dosyasında 10 adet konsept çizimi de yer alıyor. Bu konsept çizimler, bir ekran cihazına referans veriyor. Ön taraftaki büyük panel ana ekran işlevi görüyor. Arka taraftaki ikinci ekran ise ön taraftakinin yarısı boyutunda. Bu ekranda da ekstra uygulamaların gösterilebileceği belirtiliyor. Çizimlerdeki kalın çizgiler, iddia edilen özellikleri gösteriyor. Kesik çizgiler ise cihazın diğer kısımlarının neye benzeyebileceği konusunda fikir veriyor.

Son patent, gelecekteki bir konsept telefon için bir tür ipucu olarak değerlendirilebilir. Güney Koreli şirket, daha önce de farklı konseptlerin patentini almıştı. Katlanabilir telefonlar için birbirinden farklı konseptler geliştiren şirket, önümüzdeki yıl katlanabilir bir cihazı piyasaya sürmeyi planlıyor.

Güney Koreli teknoloji devinin yeni konsept ve teknolojilere olan ilgisi sır değil. Şirket, 2012 yılında “Youm” adını taşıyan ve kırılmadığını iddia ettiği esnek ekranı gözler önüne çıkarmıştı. Kavisli telefon prototipi ise CES 2013’te sergilenmişti. Bükülebilen, dürülebilen ve esnetilebilen OLED ekran prototipi de bu yıl içinde tanıtılmıştı.

Samsung farklı ekran konseptleri üzerinde çalışan tek şirket değil

Samsung farklı ekran konseptleri üzerinde çalışan tek büyük şirket değil. Güney Koreli şirketin en büyük rakiplerinden ikisi olan Apple ve LG de farklı ekran konseptleri ve telefonlar üzerinde çalışmaya devam ediyor.

İLGİLİ HABERLER