Teknoloji

Samsung parmak izi tarayıcısı sorununun çözümü için harekete geçti

samsung apple ekran parmak izi okuyucu
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, Galaxy S10 ve Note 10 modellerinin parmak izi tarayıcısında görülen sorunun çözümü için hazırladığı güncellemeyi dağıtıma çıkardı. Geçtiğimiz hafta İngiliz The Sun gazetesi tarafından ortaya çıkarılan sorun, belli ekran koruyucularının kullanıldığı telefonlarda tüm parmak izlerinin ekran kilidini açmasına sebep oluyor.

Android Central sitesinin haberine göre, Samsung sorunun çözümü için gerekli güncellemenin dağıtımına ana vatanı Güney Kore’de başladı. Şirketin kısa süre içinde diğer bölgelerde de güncellemeyi S10 ve Note 10 sahipleriyle buluşturması bekleniyor.

Samsung daha önce soruna onaylanmamış ekran koruyucularının sebep olduğunu belirtmiş ve cihaz sahiplerini bu koruyucuları kullanmamaları konusunda uyarmıştı. Samsung’un destek sitesinde de resmi olmayan, çizilmiş veya kirli ekran koruyucularının parmak izi tarayıcısının işleyişini bozabileceği belirtilmişti.

Samsung parmak izi tarayıcısının kafasının neden karıştığını açıklamıştı

Ancak “işleyişin bozulması” ve “telefonun güvenliksiz hâle gelmesi” arasında önemli bir fark bulunuyor. Bu önemli fark, Samsung’un gerekli güncellemeyi yayınlama konusunda hızlı davranmaya iten en önemli faktör gibi görünüyor.

Samsung bu soruna ilişkin teknik açıklamayı daha önce yapmıştı. Şirket, ultrasonik parmak izi tarayıcısının silikon ekran koruyucusu üzerinde oluşan bazı üç boyutlu desenleri parmak izi olarak algıladığını belirtmişti. Şirket, geçici çözüm olarak kullanıcılarına ekran koruyucusunu çıkarmalarını ve parmak izlerini yeniden kaydetmelerini veya güncelleme yayınlanana farklı bir doğrulama yöntemini kullanmalarını önermişti.

İLGİLİ HABERLER