Teknoloji

Samsung parmak izi tarayıcısı destekli yuvarlanabilir ekran üzerine çalışıyor

Samsung akıllı telefon ekranı pazarının en başarılı şirketleri arasında yer alıyor. Ancak mevcut başarısı, Güney Koreli elektronik devi için yeterli olmayacak gibi görünüyor. 2018’de akıllı telefon pazarında odak noktasında katlanabilir ekranlar yer alacak gibi görünse de, internete sızan bir patent başvurusu Samsung’un başka konseptler üzerine de düşündüğünü gösteriyor. Let’s Go Digital’da yer alan habere göre, Samsung parmak izi tarayıcısı bulunan yuvarlanabilir ekran patenti için başvuruda bulundu.

Patent dosyasında yer alan çizimlere göre, yuvarlanabilir ekran parmak izinin okutulmasıyla aktive edilebiliyor. LG de benzer bir teknoloji geliştirmiş ve teknolojinin merkezine çok küçük bir dönen motor yerleştirmişti.

samsung parmak izi tarayıcısı

Samsung ise farklı bir yaklaşımı tercih etmiş gibi görünüyor. Şirketin teknolojisinde ekranı taşıyan ana kasanın yanına yerleştirilmiş küçük mıknatıslar yer alıyor.

Samsung parmak izi tarayıcısını iki tasarımda da kullanıyor

Patentte yuvarlanabilen ekranın mıknatıslar yardımıyla içine yerleştirilebileceği iki farklı metal kasa türümden bahsediliyor. Bu kasaların silindir veya dikdörtgen prizması şeklinde olabileceği belirtiliyor. Samsung parmak izi tarayıcısını her iki tasarımda da ekranına açılması için kasanın kenarına yerleştiriyor. Bu ekran formatının akıllı telefonlarda nasıl kullanılacağı konusunda henüz bir ipucu bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER