Teknoloji

Samsung kendi parmak izi tarayıcılarını geliştirmek için çalışıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung parmak izi tarayicisiSamsung hali hazırda teknoloji endüstrisinde faaliyet gösteren diğer şirketler için RAM, flaş bellek modülü, işlemci ve ekran gibi bileşenleri üretiyor. Ancak parmak izi tarayıcılar konusunda Güney Koreli şirket, büyük ölçüde Synaptics’e bağımlı hâle geliyor. Bir Amerikan şirketi olan Synaptics, özellikle arayüz geliştirmedeki yetkinliğiyle tanınıyor.

Ancak bu durum yakında değişebilir. Son dedikodulara göre, Samsung kendi parmak izi tarayıcılarını geliştirmek için çalışıyor. Şirketin System LSI adı taşıyan biriminin geçtiğimiz yıldan bu yana parmak izi tarayıcısı için kafa yorduğu belirtiliyor. Daha iyi işlemci ve arayüzler geliştirmek de söz konusu birimin görevleri arasında yer alıyor.

Samsung parmak izi tarayıcısı giriş seviyesi ve orta segment cihazlara yerleştirilebilir

Güney Koreli şirketin kendi üretimi olan parmak izi tarayıcıları öncelikli olarak giriş seviyesi ve orta segmentteki akıllı telefonlarına yerleştirmesi muhtemel görünüyor. Bir sonraki adımda ise Samsung imzalı parmak izi tarayıcıların Galaxy S ve Note serilerine giriş yapması öngörülüyor. Üçüncü aşamada ise Samsung’un parmak izi tarayıcılarını başka şirketlere satması bekleniyor. Güney Koreli şirketten henüz konuya ilişkin bir açıklama gelmiş değil.

İLGİLİ HABERLER