Teknoloji

Samsung’dan oyuncular için hesaplı iki yeni kavisli monitör

samsung cjg5 kavisli monitör

samsung cjg5 kavisli monitör

Samsung, Gamescom 2018‘de bir çift oyun monitörünün duyurusunu gerçekleştirdi. Güney Koreli şirket bu monitörlerini, kendi deyimiyle “hesaplı” ürünler olarak konumlandırıyor.

CJG5 serisi 27 inç ve 32 inçlik çeşitlerle geliyor. Her ikisi de kavisli, 144 Hz yenileme hızlı, 2560 x 1440 VA paneller barındırıyor. Monitörlerde; biri 2.0, diğeri 1.4 olmak üzere toplam iki adet HDMI portu ve ayrıca DisplayPort girişi bulunuyor.

Monitörlerden 27 inçlik olanı 309.99 pound, 32 inçlik olanı ise 359.99 pound fiyat etiketlerine sahip. 1440p çözünürlüğü göz önünde bulundurduğumuzda, 27 inçlik modeli tercih etmek daha mantıklı gibi görünüyor. Bu şekilde daha yüksek bir piksel yoğunluğu, dolayısıyla daha keskin görüntüler elde etmek mümkün olacaktır. Diğer yandan, daha küçük ekranlı bir üründe kavisin avantajından fazla yararlanmak mümkün olmayacaktır.

Samsung’un monitörlerinden daha pahalı olan ürünlerde Nvidia’nın G-Sync teknolojisi gibi, farklı yenileme hızlarıyla çalışmaya fırsat sunan teknolojiler bulunuyor. Ancak 60 Hz gibi düşük bir yenileme hızında boşa harcanan güçlü bir GPU’nuz varsa, o hâlde Samsung’un monitörleri ultra yüksek çerçeve hızları dünyası için iyi bir başlangıç sayılabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER