Teknoloji

Samsung oyun telefonunda kendi grafik işlemcisini kullanabilir

android en iyi oyunlar fortnite

Akıllı oyun telefonlarının sayısı her geçen gün artıyor. Giderek gelişen bu kategori, akıllı telefon pazarının büyük oyuncularının da dikkatini çekmiş gibi görünüyor. Samsung oyun telefonu hazırlığı içinde olduğu söylenen üreticiler arasında en büyük isim olarak öne çıkıyor.

Güney Koreli şirketin akıllı oyun telefonuna dair son iddiaları, ünlü duyumcu Ice Universe, Çin’in popüler sosyal ağı Weibo aracılığıyla paylaştı. Ice Universe tarafından bugüne kadar paylaşılan sızıntıların doğruluk oranının yüksek olması, bu iddiaların doğru olması ihtimalini artırıyor. Söz konusu iddiaya göre, Samsung telefonunda kendi bünyesinde tasarladığı grafik işlemcisini kullanmayı planlıyor.

Samsung hâlihazırda akıllı telefonlarında kendi ürettiği Exynos yonga setlerini de kullanıyor. Ancak şirketin telefonlarında ARM’nin grafik işlemcileri bulunuyor. Dolayısıyla oyun telefonunun Samsung için bir test sahası olması muhtemel görünüyor.

Samsung’un Apple ile aynı çizgide olmak adına akıllı telefonlarında kendi tasarımı olan grafik işlemcilerini kullanabileceğine dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Samsung’un telefonlarının benchmark testlerinde iPhone’lara geçilmesi nedeniyle böyle bir tercihte bulunabileceği belirtilmişti.

Samsung’un kendi tasarımı olan grafik işlemcisini oyun telefonunda kullanması da mantıklı bir seçim gibi görünüyor. Sistemden çok fazla kaynak isteyen oyunları çalıştıracak bir bilgisayarda güçlü bir GPU’nun bulunması büyük önem taşıyor.

Samsung oyun telefonu öncesinde başka cihazlarını çıkarabilir

Samsung oyun telefonu üzerinde çalışıyor olsa da, şirketin ajandasında başka cihazların daha öncelikli olması muhtemel görünüyor. Güney Koreli şirketin ilk olarak katlanabilir ekranlı Galaxy F‘i, ardından da Galaxy S10‘u tanıtması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER