Teknoloji

Samsung oyun servisiyle Apple’a yeni bir alanda rakip olacak

samsung playgalaxy link

Samsung, Apple’ın çok yakında çıkaracağı video oyun servisi Apple Arcade’e rakip olacak oyun servisinin ipuçları ortaya çıktı.

Hollandalı teknoloji haber sitesi LetsGoDigital‘a göre, Güney Koreli şirketin Amerikan Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne birkaç gün önce yaptığı marka başvurusunda, “PlayGalaxy Link” olarak adlandırılan bir terim bulunuyor. Dosyada bu terimin açıklama kısmında, “indirilebilir mobil oyun uygulama yazılımları, çevrimiçi artırılmış gerçeklik oyunlarını sağlama, oyun servisleri, çevrimiçi oyun turnuvaları düzenleme, mobil cihazlar üzerinden erişilebilir elektronik oyunlar” gibi ifadeler kullanılmış.

Bu oyun servisinin geleceğine dair haberler Apple’ın geçen ayın sonlarına doğru düzenlediği etkinlikte kendi oyun servisinin tanıtmasından kısa bir süre sonra geldi. Apple Arcade sonbaharda çıkacak ve abonelerine 100’ü aşkın yeni ve özel oyunu oynama imkanı sunacak. Annapurna Interactive, Cartoon Network, Konami, LEGO, SEGA gibi şirketler Apple’a Arcade projesinde destek veriyor.

Samsung’un da benzer bir servis çıkaracağına dair haberler, şirketin Rovio Entertainment’ın bir iştiraki olan Hatch ile Güney Kore’de birlikte çalışmaya başlamasının duyurulmasından birkaç hafta sonra geldi. İki şirketin bulut tabanlı bir oyun servisi geliştirmek için iş birliği yaptığı söylenmişti. Anlaşma kapsamında Galaxy S10 5G’yi satın alan müşteriler Hatch’den üç aylık abonelik servisini ücretsiz alacaklardı. Samsung’un bu sefer planladığı biraz daha farklı bir servis olabilir. Çünkü şirket, PlayGalaxy Link adını Güney Kore’de değil, sadece ABD ve Avrupa’da tescilleme girişiminde bulundu. Geçen haftanın sonlarında Avrupa Birliği Fikri Haklar Ofisi de ticari marka duyurusunu yayınladı.

Bu tür bir servisin gelişi sürpriz olarak nitelendirilmemeli. Çünkü Samsung’un da oyun odaklı bir akıllı telefon üzerinde çalıştığı biliniyor. Şirketin geliştirdiği telefonun tasarımına bakıldığında kumanda tuşları ve oyun konsolu kumandalarında gördüğümüz tarzda D-pad dikkat çekiyor. Aynı zamanda bu cihaz da Galaxy Fold gibi katlanabilir nitelikte olacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER