Teknoloji

Samsung Otto kişisel asistan robot ile tanışın

samsung otto

samsung ottoSamsung, yeni Nesnelerin İnterneti platformu ARTIK‘ın potansiyelini göstermek amacıyla Otto adını verdiği bir robot tasarladı. Kişisel asistan gibi çalışan ve Amazon Echo’ya benzeyen bu robotun biraz ürpertici olduğunu kabul etmek gerekiyor.

Samsung Otto’da bir mikrofon ve hoparlör bulunuyor ve sorulara Siri ya da Alexa gibi cevap verebiliyor, yine Echo gibi termostat veya ışık gibi akıllı cihazları kontrol edebiliyor. Ayrıca üstünde yer alan HD kamera sayesinde mobil cihaza veya PC’ye canlı video yayını yapabiliyor, böylelikle evde olmadığınız zamanlarda evi gözetleyebileceğiniz bir güvenlik kamerasına da dönüşebiliyor. Kullanıcılar kameranın açısını akıllı telefonlarından da ayarlayabiliyor. Sürekli dinleme hâlinde olan cihazlar bazı insanları gizlilik konusunda endişelendiriyor. Ancak evden canlı yayın yapmayı sağlayan bir HD kamerayı eklemek de cihazın işlevselliğini bir başka seviyeye taşıyor.

Otto şu an için Samsung’un yeni Nesnelerin İnterneti teknolojisini göstermek için tasarlanmış bir prototip olma özelliğini taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER