Teknoloji

Samsung ortaya çıkan patentine göre yeni bir akıllı telefon fikrinin peşinde

samsung

Samsung hâlâ dayanıklılık sorunları yaşayan ve çıkış tarihi ertelenen fütüristik akıllı telefonu Galaxy Fold‘u nasıl piyasaya çıkaracağını düşünüyor. Ne var ki, bu durum şirketin yeni telefon tasarımlarının hayalini kurmasını engellemiyor. Bunların arasında rulo yapılabilir ekranlı akıllı telefon için alınan patent de bulunuyor.

Gizmodo‘nun dikkat çektiği bu patent, ilk bakışta fazlasıyla geleneksel görünen bir telefonu gösteriyor. Ancak içeride ikinci bir rulo yapılabilir ekran yer alıyor. Selfie kamerası ve ahizeyi içeren üst bölüm telefonun dışına doğru taşabiliyor. Bu durum ekranı alıştığımız görüntü oranlarının çok ötesine taşıyacaktır.

Patentteki telefon BlackBerry Priv’e oldukça benziyor. Ancak QWERTY klavye içermiyor. Açıldığında ise süper uzunlukta bir ekran ortaya çıkıyor.

Rulo yapılabilir ekranlar hayal olmaktan çıktı. LG, bu yıl içinde rulo biçimini alabilen OLED ekranlarını pazara getiriyor. Corning de telefonlar için bükülebilir cam katman üretimi için çalıştığını söylüyor. Ancak Samsung’un patentinde teklif edilen özelliklere baktığımızda, bu teknolojilerin telefonlara gelmesi için daha epey zaman geçmesi gerekiyor.

Patentin zorlu olmasına ek olarak, bu tarz bir telefonun ne kadar dayanıklı olacağı da bir soru olarak ortada duruyor. Galaxy Fold’un menteşe mekanizmasının toz zerreciklerine karşı ne kadar hassas olduğunu gördük. Bundan böyle, katlanabilir ekranlar ve hareketli parçalar barındıran telefonlar heyecandan çok şüphe uyandıracak gibi görünüyor. Ancak Samsung’un akıllara gelen olumsuzlukları bir şekilde aşacağını ve teklif ettiği bu tasarımı pazara getireceğini umuyoruz. Eğer bunu becerirse, yıllar önce film ve dizilerde gördüğümüz türde telefonlara doğru önemli adımlar atacağız.

İLGİLİ HABERLER