Teknoloji

Samsung uygun fiyatlı bir katlanabilir telefon çıkarmaya hazırlanıyor

samsung galaxy z flip 5

Samsung katlanabilir telefon portföyünü orta segmente doğru genişletmeye hazırlanıyor. TrendForce sitesinin haberine göre, şirket önümüzdeki yıl orta segmentte konumlanacak bir katlanabilir telefon çıkarmayı planlıyor. Bu cihazın ekranının yatay mı yoksa dikey mi katlanabileceği belirsizliğini koruyor.

Ancak Samsung’un dikey katlanabilir bir ekran yani “istiridye kabuğu” şeklinde bir tasarımı tercih edeceği konuşuluyor. Bu telefonun Galaxy Z Flip 6 FE gibi bir isimle resmiyet kazanabileceği de söyleniyor. TrendForce’un haberinde Huawei’nin de daha uygun fiyatlı bir katlanabilir telefon çıkarmayı planladığı belirtiliyor.

Popüler duyumculardan Revegnus’a göre, Güney Koreli şirketin “uygun fiyatlı” katlanabilir telefonu ABD’de vergiler de dahil olmak üzere 400 ila 500 dolar arası bir fiyatla satılacak. Avrupa fiyatının ise 650 avro civarında olabileceği söyleniyor. Galaxy Z Flip 5’in Avrupa’da 800 avrodan başlayan fiyatlarla satıldığını düşününce aradaki fark daha iyi anlaşılıyor.

Samsung katlanabilir telefon pazarının lideri konumunda

Güney Koreli şirket, katlanabilir telefon pazarının zirvesinde yer alıyor. Bu ürün kategorisinin şekillenmesinde önemli bir rol oynayan şirketin genişlemeye öncülük etmesine de şaşırmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER