Teknoloji

Samsung önümüzdeki şubatta tanıtacağı 11.6 inç’lik tabletle iPad 3’e fark atmayı hedefliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-galaxy-tab-10-1-inceleme-00027

Dedikodulara göre Samsung, Apple’ın 2012 yılında çıkaracağı iPad 3’e 11.6 inç’lik yeni tabletiyle cevap vermeye hazırlanıyor. Söz konusu cihazda yer alan ekranın Retina ekranı geride bırakacak bir piksel yoğunluğuna, dolayısıyla yüksek çözünürlüğüne sahip olacağı iddia ediliyor.

Android 4.0 Ice Cream Sandwich ile çalışması muhtemel Samsung tabletinin önümüzdeki şubat ayında düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi’nde göz önüne çıkması bekleniyor. Beklenen Samsung tableti, Galaxy Tab 10.1’den daha büyük bir ekrana sahip olacak, ancak buna rağmen büyüklük açısından 10.1’den çok farklı olmayacak, bu ekranı çevreleyecek daha ince bir çerçeve sayesinde gerçekleşecek. 2560 x 1600 çözünürlükte olması beklenen 16:10 en-boy oranlı ekranın bu açıdan iPad 3’te yer alacağı tahmin edilen Retina ekranı bile geride bırakacağı düşünülüyor.

İşlemci açısından da Samsung’un 2012 model tableti etkileyici. Samsung’un yeni tanıttığı 2.0 GHz hızında çalışan Exynos 5250’yi barındıracak tablet bu sayede daha büyük ve yüksek çözünürlüklü ekranda iyi bir grafik deneyimi sunacak. Samsung’un söz konusu işlemcisi iki çekirdek barındırsa da, ARM Cortex A15 tabanlı bu yonga hızlandırılmış grafik desteği sayesinde mevcuda göre daha iyi hızlı bir performans sergiliyor. Böylelikle 2560 x 1600 çözünürlüklü ekrana uygun bir deneyim de sunulmuş olacak. 11.6 inç’lik tabletin 260 ppi’lik bir piksel yoğunluğuna sahip olacağı tahmin ediliyor. Kendi sınıfında değerlendirildiğinde, şimdiye kadar bu kadar yüksek çözünürlüğe ulaşan bir cihaz yok.

Apple, yeni iPad 3’ü 2012’nin ilk üç ayı içinde tanıtabilir. Apple’ın tanıtım sonrasında ürünlerini birkaç gün içinde piyasaya sürdüğünü biliyoruz. Samsung’un Exynos yongalarının teslimatına ise önümüzdeki bahar aylarında başlaması bekleniyor, bu da gelecek nesil Galaxy tabletin çıkışını iPad 3’e göre daha sonraya atabilir. İki şirketin ürünleri arasındaki rekabeti izlemek oldukça keyifli olacak gibi görünüyor.

İlgili – Android Community

İLGİLİ HABERLER