Manşetler

Samsung One UI için hazırlanan ilk tanıtım videosunu izleyin

samsung one ui

Samsung One UI adını taşıyan yeni kullanıcı arayüzünün duyurusunu bir süre önce yapmıştı. Şirket hem yeni telefonlarında kullanacağı hem de mevcut amiral gemilerine ekleyeceği bu arayüzle içerik gösterimini ve gezinme seçeneklerini daha büyük ekranlar için optimize ediyor. Katlanabilir ekranlı telefonlar da One UI için dikkate alınan odak noktaları arasında bulunuyor.

Yeni kullanıcı arayüzü için oldukça heyecanlı görünen Güney Koreli şirket, daha önce yapmadığı bir şey yaparak One UI için bir tanıtım videosu hazırladı. Söz konusu video, yeni kullanıcı arayüzünün temel özellikleri ve getirecekleri konusunda Samsung’un daha önce verdiği bilgilerin üzerinden bir kez daha geçmeyi sağlıyor.

Samsung One UI’de kullanıcıların etkileşime girebilecekleri içerikleri ve ikonları ekranın alt kısmına yerleştirirken, görüntülenecek içerikleri ise ekranın üst kısmında tutuyor. Günümüzde telefonların ekran büyüklüklerinin 6 inçin ötesine geçtiğini düşününce Samsung’un bu tercihi daha mantıklı hâle geliyor.

Samsung One UI ile büyük ekranlı telefonlar için hâlihazırda sunulan tek elle kullanım modlarındakinden daha farklı bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Bunun için menülerde de düzenlemeye giden şirket, kullanıcıların gerçekten ihtiyaç duyduğu seçenekleri öne çıkarıyor. One UI’ın Samsung kullanıcıları tarafından nasıl karşılanacağını görmek içinse artık fazla uzun süre beklemek gerekmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER