Teknoloji

Samsung One UI arayüzünü eski amiral gemilerinde de kullanacak

samsung one ui

Samsung One UI adını taşıyan Android 9 Pie tabanlı yeni kullanıcı arayüzünü geçtiğimiz hafta Samsung Geliştirici Konferansı’nda tanıtmıştı. Şirket arayüzün beta versiyonunu bu ay içinde belli ülkelerde Galaxy S9, S9+ ve Note 9 sahipleriyle buluşturacak. Arayüzün stabil versiyonunun çıkışı içinse 2019’un ocak ayı işaret ediliyor.

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen duyuruda eski telefonların yenilenmiş kullanıcı arayüzünü alıp almayacağı konusunda bir bilgi verilmemişti. Ancak şirket tarafından Android Central sitesine gönderilen açıklamaya göre, 2017 model amiral gemileri Galaxy S8, S8+ ve Note 8 de One UI arayüzüyle güncellenecek.

Samsung eski telefonlarının sahipleri için iyi haber verse de, kesin dağıtım tarihi konusunda henüz bilgi paylaşmadı. One UI’ın dağıtımının ilgili telefonlara Android 9 Pie dağıtımıyla aynı tarihlerde gerçekleşmesi öngörülüyor. Bu dağıtımın çok fazla gecikmemesi umuluyor.

Samsung One UI betasına üç ülkedeki kullanıcılar katılabiliyor

Samsung One UI için bu ay başlayacak beta sürecine katılmak isteyenlerin öncelikle Samsung Members programına dahil olması gerekiyor. Bu işlem, Galaxy Apps veya Google Play Store üzerinden Samsung Members uygulamasını indirerek yapılabiliyor. Ancak ABD, Almanya veya Güney Kore’de yaşamak da programa katılmak için ihtiyaç duyulan gereksinimler arasında bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER