Teknoloji

One UI 8.5 güncellemesinde belirsizlik: Beta süreci uzuyor

samsung one ui 8.5

Samsung’un Android tabanlı arayüzünün yeni sürümü olan One UI 8.5, Galaxy S26 serisiyle birlikte şubat ayında tanıtılmıştı. Buna rağmen, güncellemenin Mart ayında eski Galaxy cihazlara sunulması beklenirken kullanıcılar yalnızca ardışık beta sürümleriyle karşılaştı. Her ne kadar erken beklentiler daha hızlı bir dağıtımı işaret etse de, son gelişmeler kararlı sürümün henüz hazır olmadığını ortaya koyuyor. Buna rağmen, test sürecinin planlanandan daha uzun sürmesi dikkat çekiyor. Öte yandan kullanıcılar, özellikle amiral gemisi modellerde artık stabil sürümün gecikmeden sunulmasını talep ediyor.

Sosyal medya platformu X üzerinde paylaşılan bir sızıntı, One UI 8.5 için planlanan beta takvimine dair yeni detaylar ortaya çıkardı. Buna göre Galaxy S25 serisinin Nisan ayı boyunca en az iki ek beta güncellemesi alacağı ifade ediliyor. Bunun yanında Galaxy S24 ve Galaxy S23 modelleri için de benzer şekilde iki beta sürüm planlanmış durumda. Katlanabilir telefon tarafında ise Galaxy Z Fold 6 ve Galaxy Z Flip 6 modellerinin en az bir beta güncellemesi alacağı belirtiliyor. Tüm bunlara ek olarak, kararlı sürüm için henüz net bir tarih verilmemesi dikkat çekici bir unsur olarak öne çıkıyor.

One UI 8.5 beta süreci neden uzuyor?

Sızdırılan takvime göre Galaxy S25 serisi için dokuzuncu beta sürümünün kısa süre içinde, onuncu beta sürümünün ise Nisan ayının üçüncü haftasında yayınlanması bekleniyor. Buna rağmen kararlı sürümün ne zaman kullanıma sunulacağına dair kesin bir tarih paylaşılmıyor. Galaxy S24 serisinin 9 Nisan ve 20 Nisan tarihlerinde iki beta güncellemesi alacağı belirtilirken, Galaxy S23 serisi için ilk beta 9 Nisan’da, ikinci beta ise 23 Nisan’da planlanıyor. Bunun yanında katlanabilir modellerin de 9 Nisan’da yeni bir beta sürümü alacağı ifade ediliyor.

Her ne kadar son beta sürümlerinde ciddi hataların bulunmadığı rapor edilse de, Samsung’un test sürecini uzatma kararı dikkat çekiyor. Bu durum, şirketin yazılım kararlılığı konusunda daha temkinli bir yaklaşım benimsediğini düşündürüyor. Buna rağmen bazı kullanıcılar, mevcut beta sürümünün zaten günlük kullanım için yeterince stabil olduğunu dile getiriyor. Yine de Samsung’un geniş çaplı dağıtıma geçmeden önce farklı cihaz segmentlerinde daha kapsamlı testler yürütmek istediği anlaşılıyor.

Öte yandan One UI 8.5’in yalnızca performans iyileştirmeleriyle sınırlı olmadığı, arayüzde çeşitli optimizasyonlar ve yeni özellikler de sunduğu biliniyor. Bunun yanı sıra yapay zeka destekli bazı işlevlerin daha verimli çalışması için ek düzenlemeler üzerinde durulduğu ifade ediliyor. Bu tür geliştirmeler, beta sürecinin uzamasını kısmen açıklasa da kullanıcı tarafındaki beklentileri tam olarak karşılamıyor.

Samsung’un önceki güncelleme politikalarına bakıldığında, benzer gecikmelerin nadir olmadığı görülüyor. Buna rağmen şirketin genellikle daha kararlı ve hatasız sürümler sunmayı hedeflediği biliniyor. Bu yaklaşım, kısa vadede eleştirilere yol açsa da uzun vadede kullanıcı deneyimini doğrudan etkileyen bir unsur olarak öne çıkıyor.

Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle
📡 Teknoblog'u takip et Teknoloji gündemini kaçırmamak için 📰 Google Haberler'e ekle, 💬 WhatsApp kanalımıza katıl, ▶ YouTube'a abone ol, 📷 Instagram'da ve 𝕏 X'te bizi takip et.

Hepsiburada Satıcılı Seçili Asus ROG Laptoplarda Sepette %5 İndirim

ASUS ROG Strix G16 G615LP-S5115 Intel Core Ultra 9 275HX 32GB 1TB SSD RTX5070 Freedos 16\" WQXGA 240Hz Taşınabilir Bilgisayar
Asus ROG Strix SCAR 18 G835LX-SA154 Intel Core Ultra 9 275HX 64GB 4TB SSD RTX5090 Freedos 18\" WQXGA Taşınabilir Bilgisayar
Asus ROG Zephyrus G16 GU605CR-QR201 Intel Core Ultra 9 285H 32GB 2TB SSD RTX5070Ti Freedos 16\" WQXGA Taşınabilir Bilgisayar
ASUS ROG Strix G16 G614PH-RV036 AMD Ryzen 9 8940HX 16GB 1TB SSD RTX5050 Freedos 16\" WUXGA 165Hz Taşınabilir Bilgisayar
ASUS ROG Strix G16 G614PH-RV036 AMD Ryzen 9 8940HX 16GB 1TB SSD RTX5050 Freedos 16\" WUXGA 165Hz Taşınabilir Bilgisayar
Asus ROG Zephyrus G14 GA403GM-SY117 Intel Core Ultra 9 465 16 GB 1TB SSD RTX 5060 Freedos 14\" Taşınabilir Bilgisayar

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.