Teknoloji

Samsung One UI 6.1 ile sunulacak yapay zekâ özelliklerinden bazıları sızdırıldı

samsung one ui 6

Samsung One UI 6.1 kullanıcı arayüzüyle önümüzdeki yıl Samsung markalı telefonlara eklenecek yapay zekâ özelliklerinden bazıları kapsamlı bir sızıntıyla ortaya çıktı. Güney Koreli şirketin One UI 6.1’in dağıtımına önümüzdeki yılın ilk ayında Galaxy S24 serisini tanıttıktan sonra başlaması bekleniyor.

Sızan özelliklerin büyük kısmı, Google’ın Pixel 8 serisiyle birlikte telefonlarına eklediği özelliklere bir hayli benziyor. One UI 6.1, özel duvar kağıtları oluşturmayı ve kilit ekranına hava durumu ve portre efektleri uygulamaya yardımcı olacak.Resim düzenleyicisi de One UI 6.1 güncellemesiyle daha güçlü hâle gelecek.

Kullanıcılar diledikleri takdirde görüntüleri orijinal sınırlarının ötesine genişletebilecek ve nesneleri bir görüntüden diğerine taşıyabilecek. Samsung Notlar uygulamasında ise uzun metinleri maddeler hâlinde özetlemek mümkün olacak.

Samsung One UI 6.1 ile telefon görüşmelerine de yapay zekâ desteği ekleyecek

One UI 6.1 ile birlikte yapay zekâ telefon görüşmelerinde de kullanıcılara yardımcı olacak. Gerçek zamanlı çevirmen, ortam gürültüsünü bastırma ve konuşmayı yazıya dökme gibi özellikler One UI 6.1 ile Samsung’un telefonlarına eklenecek. Google’ın Pixel serisinde bu özellikleri sunduğunu belirtmekte fayda var.

  • samsung one ui 6.1

Samsung One UI 6.1 ile pil koruma için daha gelişmiş özellikler sunacak. Kişiselleştirme araçlarının ve animasyonların iyileştirilmesi de planlanan yenilikler arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER