Manşetler

Samsung One UI 6 final sürümünün dağıtımına çok yakında başlayabilir

samsung one ui 6

Samsung One UI 6 kullanıcı arayüzünün beta testleri bir süredir devam ediyor. Güney Koreli şirketin Android 14 tabanlı kullanıcı arayüzünün final sürümünün dağıtımına da önümüzdeki hafta itibarıyla başlayabileceği söyleniyor. İlgili işaretin Samsung’un resmi forumundan gelmesi, söylentinin doğru olması ihtimalini artırıyor.

Samsung Members topluluğunun moderatörlerinden biri, içinde bulunduğumuz haftanın One UI 6 beta programının son haftası olduğunu ve başka bir beta sürümünün yayınlanmayacağını belirtti. Samsung’un One UI 6’nın tüm beta sürümlerini kapsayan son bir inceleme yaptığı ve sadece düzeltilecek sorunların tespiti hâlinde yeni bir beta sürüm çıkaracağı söyleniyor.

Moderatör, One UI 6’nın final sürümünün dağıtımı konusunda henüz net bir takvimin olmadığı bilgisini de paylaştı. Ancak beta programının bu hafta tamamlanması durumunda final sürümünün de önümüzdeki hafta Ekim 2023 güvenlik yamasıyla birlikte dağıtıma çıkması sürpriz olmayacaktır.

Samsung One UI 6 ile ne gibi yenilikler sunuyor?

Samsung One UI 6 kullanıcı arayüzünün resmi duyurusunu bu ayın ilk günlerinde yapmıştı. One UI 6’nın odak noktasında gelişmiş kullanılabilirlik ile akıllı fotoğraf ve video düzenleme özellikleri bulunuyor. Hızlı erişim panelini ve uygulama arayüzlerini yenileyen One UI 6, “One UI Sans” adını taşıyan yeni bir yazı tipini de beraberinde getiriyor. Galeri uygulaması, Fotoğraf Yeniden Düzenleyici ve Nesne Silici gibi yapay zeka özelliklerini kullanarak fotoğrafları analiz edecek ve görüntüleri iyileştirmek için seçenekler önerecek. Samsung ayrıca video zaman çizelgesine metin, çıkartma ve müzik ekleme seçenekleri sunan yeni çok katmanlı video düzenleyici Samsung Studio’yu da One UI 6 ile birlikte sunuyor.

İLGİLİ HABERLER