ManşetlerTeknoloji

Samsung, Android 14/One UI 6 güncellemelerini 2020 model cihazlara sunmayacak

samsung galaxy s20 ultra

Samsung, Android ekosisteminde en uzun yazılım desteğini sağlayan markalardan biriyken, Google’ın yedi yıllık OS ve özellik güncellemeleri vaadiyle geride kaldı. Samsung, 2020 yılında amiral gemisi ve bazı orta segment cihazlarına üç büyük Android OS güncellemesi sağlama kararı aldığını duyurmuştu. SamMobile söz konusu destek nedeniyle 2020 yılında çıkmış olan Android telefon ve tablet modellerinin One UI 6 ve Android 14 güncellemelerini almayacağını hatırlatıyor.

Samsung’un 2020 yılındaki söz konusu taahhüdü, on yıl boyunca çoğu cihaza fiyat etiketlerine bakılmaksızın sadece iki büyük OS güncellemesi sunulduktan sonra önemli bir değişiklik oldu. Kısa süre sonra, şirket amiral gemisi ve seçili orta segment telefonlar için OS güncellemelerinin uygunluğunu dört yıla çıkardı.

Dört büyük Android OS güncellemesi politikası halen geçerli ve bu politikanın uygulandığı birçok cihaz var. Ancak, bu politikanın son dört yılda piyasaya sürülen cihazları kapsayıp kapsamadığı konusunda bazı yanılgılar mevcut. Gerçekte, dört büyük güncelleme garantisi sadece 2021 ve sonrasında piyasaya sürülen cihazlara uygulanıyor. Dolayısıyla, 1399 dolarlık Galaxy S20 Ultra gibi pahalı bir telefon veya Galaxy A51 gibi daha ucuz bir telefon satın almış olsanız bile, bu cihazlar Android 13 ve One UI 5.1/5.1.1 ile sonsuza dek sınırlı kalacak.

İşte 2020’den popüler Galaxy cihazlarından Android 14/One UI 6 almayacak olanlar:

  • Galaxy S20/S20+/S20 Ultra
  • Galaxy S20 FE
  • Galaxy Note 20/Note 20 Ultra
  • Galaxy Tab S7/S7+
  • Galaxy A51/A51 5G
  • Galaxy A71/A71 5G
  • Galaxy Z Flip/Galaxy Z Flip 5G

Samsung’un 2020’deki telefon ve tabletleri, özellikle amiral gemisi modeller, hala oldukça yetenekli donanıma sahip olsa da, bu durum hayal kırıklığı yaratabilir. Ancak, bu durum şaşırtıcı değil çünkü bir Galaxy telefonun veya tabletin kaç güncelleme alacağı hiçbir zaman donanım kapasitesiyle ilgili bir kriter olmadı ve muhtemelen olmayacak.

Video: Samsung One UI 6 İncelemesi

En son yazılımı almak isteyen kullanıcılar için tek seçenek, 2020’den sonra piyasaya sürülen bir cihaza geçiş yapmak. Samsung, şu anda devam eden Black Friday indirimleriyle daha uygun fiyatlarla bu geçişi yapmanıza yardımcı olabilir. Ancak, Android 13 güncellemesini almış bir amiral gemisi telefonunuz varsa, mali açıdan bir yıl daha kullanıp daha yeni bir cihaza geçmek daha mantıklı olabilir. Bu strateji, kullanıcıların mevcut cihazlarını daha uzun süre kullanmalarını ve teknoloji yatırımlarından en iyi şekilde yararlanmalarını sağlayabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER