Teknoloji

Samsung One UI 4 tasarımını Windows PC’lerine getiriyor

samsung one ui 4
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, One UI 4 mobil arayüz tasarımını Galaxy Book serisi Windows dizüstü bilgisayarlarına getiriyor. Yeni tasarım Samsung Notes, Samsung Gallery ve Samsung Settings gibi Samsung’un Windows uygulamalarında görünecek. Değişiklikler, ikisi arasında geçiş yapmayı kolaylaştırmak amacıyla Samsung’un en son Android telefonlarına getirdiği mobil arayüze uyacak biçimde tasarlandı.

Ana Samsung Settings uygulaması, yeni uygulama simgeleri, menü düzenleri ve daha fazlasıyla Windows 11’deki tasarım değişikliklerine daha iyi uyacak şekilde elden geçirildi. Samsung’un Notes uygulamasında da yeni bir menü düzeni, güncellenmiş simgeler ve yenilenmiş klasörler bulunuyor.

Samsung Gallery uygulaması, One UI 4 değişiklikleriyle güncellenen son uygulama oluyor. Ayrıca Windows 11’in temalarına uygun bir karanlık mod içeriyor.

Microsoft, Windows 11 ile birlikte tasarım dilini de elden geçirirken, Samsung’un buradaki değişiklikleri, Windows uygulamalarına daha çok mobil uygulama benzeri bir kullanıcı arayüzü getiriyor. Samsung One UI Book 4 adını veriyor; Galaxy Book Pro 360, Galaxy Book Pro, Galaxy Book Flex2, Galaxy Book ve Galaxy Book Odyssey’de mevcut olacak.

Samsung’un Windows’taki tasarım çalışmaları, Microsoft ve Samsung arasında yıllarca süren yakın bir iş ortaklığının ardından geldi. İkili başlangıçta Android ve Windows’u birbirine yaklaştırmak için bir ortaklık kurmuştu ve bunun sonucunda Samsung cihazları için çok sayıda özel Telefonunuz entegrasyonu sağlandı. Ayrıca Samsung, OneDrive desteğini mobil uygulamalarına entegre etti ve Microsoft, Samsung’un Galaxy Fold cihazları için kendi Office uygulamalarını optimize etti. Ayrıca Microsoft ve Samsung’un Android’de Xbox Game Pass için özel bir ortaklığı vardır.

İLGİLİ HABERLER