Teknoloji

Samsung One UI 4 duyurusunu gelecek hafta yapabilir

samsung one ui 3.1 galaxy s21 android 12 4 mobil

Samsung Android 12 tabanlı One UI 4 kullanıcı arayüzünün dağıtımına beklenenden daha erken başlayacak gibi görünüyor. Ünlü duyumcu Ice Universe, Weibo hesabından yaptığı paylaşımda Samsung’un yeni arayüzüyle ilgili ilk bilgileri önümüzdeki hafta paylaşacağını belirtti.

Samsung’un bir tanıtım mı yapacağı yoksa doğrudan bir beta sürüm mü çıkaracağı belirsizliğini koruyor. Ancak şirketin takviminin ilerisinde olduğuna dair dedikodular daha önce gündeme gelmişti. Galaxy S21 serisi için Android 12 güncellemesinin hazırlıklarının haziran ayı itibarıyla başladığı söylenmişti. Daha sonra ise Android 12 tabanlı One UI 4 için hazırlıkların tam kapasite ilerlediği belirtilmişti.

Samsung’un geçtiğimiz yıl S20 serisi için Android 11 güncellemesinin hazırlıklarına temmuz ayının sonlarında başladığı biliniyor. Android 11 için beta programı ise eylül ayında başlamıştı. Hazırlıkların erken başlamasının beta programını erkene çekeceğini tahmin etmek de zor değil.

Samsung’un önümüzdeki ay tanıtacağı yeni katlanabilir telefonlarını ise One UI 3.1.1 kullanıcı arayüzüyle sunması bekleniyor.

Google, Android 12’nin duyurusunu mayıs ayında yapmıştı. Android 12 için ikinci beta sürümü de dağıtıma çıkmış durumda. Samsung’un beta programını ekim ayında başlatması beklense de, şirket bu tarihin bir hayli önüne geçecek gibi görünüyor. Bu mantığa göre, Samsung Galaxy S21 serisinin üyeleri One UI 4 ve Android 12 güncellemesini muhtemelen kasım ayı içinde alabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER