Teknoloji

Samsung telefonlarını tamire gönderenlerin imdadına yetişecek Onarım Modu’nu kullanıma sunuyor

a101 18 mayıs 2023

Geçen temmuz ayında Samsung, Güney Kore’deki Galaxy S21 telefonlarında yeni bir gizlilik özelliğini test etmeye başlamıştı. Onarım Modu olarak adlandırılan bir araç, kullanıcıların cihazlarını onarıma gönderirken fotoğraflar, mesajlar ve kişiler dahil olmak üzere kişisel bilgilerini korumalarına izin veriyordu. Şimdi Samsung, özelliğin kullanıma hazır olduğunu duyurdu.

Salı gününden itibaren şirket, Onarım Modu’nu One UI 5‘in yüklü olduğu Galaxy cihazlarında kullanıma sunmaya başladı. Başka bir deyişle, bu özelliğe öncelikle Galaxy S22 kullanıcıları erişecekler. Özelliğin 2023’te daha geniş bir kullanıcı kitlesine açılması hedefleniyor.

Onarım Modu telefonunuza geldiğinde, Ayarlar menüsünün “Pil ve cihaz bakımı” bölümünde etkinleştirme seçeneğini bulacaksınız. Bir teknisyenin cihazınızda çalışırken kullanması için telefonunuzda ayrı bir hesap oluşturacaktır. Onarım Modu, kişisel bilgilerinizi korumanın yanı sıra, bir teknisyenin yüklediğiniz uygulamaları görmesini engeller. İhtiyaç duydukları herhangi bir tanılama yazılımını indirmek için Galaxy Store’u kullanabilirler, ancak işleri bittiğinde telefonunuz tüm yeni verileri ve uygulamaları otomatik olarak siler. Telefonunuz onarımdan geldiğinde, kimliğinizi doğrulayarak Bakım Modunu devre dışı bırakabilirsiniz.

>> Samsung Galaxy ile hediye fikirlerine şimdi göz atın
Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER