Teknoloji

Samsung Onarım Modu ile cihazını servise verenlerin imdadına yetişiyor

galaxy s22+ inceleme samsung galaxy s22

Son zamanlarda çeşitli forumlarda kişisel bilgileri toplu olarak satan bilgisayar korsanlarının hikayeleri daha yaygın hâle geldi. Bu nedenle cihazınızı onarıma göndermek sizin için daha stresli olabilir. Tamire göndermeden önce cihazı sıfırlayıp verileri silmek bir seçenek, ancak daha sonra geri yükleme zahmetini yaşamanız gerekir. Şimdi Samsung bu soruna “Onarım Modu” adı verilen yeni bir işlevle alternatif çözüm sunuyor.

İlk olarak SamMobile tarafından fark edilen ve Korece yapılan duyuruya göre, yeni modu Ayarlar’da “Pil ve Cihaz Bakımı” altında etkinleştirebilirsiniz. Samsung, özelliğin arkasındaki teknolojiyi açıklamadı ancak etkinleştirildiğinde kişisel bilgilerinizi, fotoğraflarınızı, mesajlarınızı ve bağlantılı hesaplarınızı gizleyecektir.

Cihazı tamire gönderdiğinizde teknisyen, yalnızca cihazın önceden yüklenmiş uygulamalarını görebilir. Verilerinize yeniden erişim sağlamak için, Onarım Modunu devre dışı bırakmanız ve kimliğinizi doğrulamak için desen veya parmak izi tanımayı kullanmanız yeterlidir.

Samsung’un bu özelliği henüz Güney Kore dışında henüz duyurmadığına göre, şu anda yalnızca şirketin kendi ana vatanında mevcut olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Ayrıca şimdilik sadece Galaxy S21 serisi telefonlarda mevcut olduğu söyleniyor. Ancak şirket, gelecekte Onarım Modunu diğer modellerde sunacağını söylüyor. Umarız Türkiye’nin de aralarında olduğu diğer ülkelere de gelir.

>> Samsung Galaxy ile hediye fikirlerine şimdi göz atın
Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

İLGİLİ HABERLER