Teknoloji

Samsung ön kamerayı ekranın altına gizlemek istiyor

samsung galaxy s10+
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung ön panelinin yüzde 100’ü ekranla kaplı olacak bir telefon geliştirmek için çalışıyor. Şirket bu ekranda çerçeve, çentik veya kesik bulunmamasını hedefliyor. Samsung’un Ar-Ge çalışmalarından sorumlu başkan yardımcısı Yang Byung-duk, teknolojinin kameranın görünmez hâle geldiği, ancak işlevinin bundan etkilenmediği bir noktaya ilerleyebileceğini ifade etti.

Güney Koreli şirket, bir süredir farklı ekran formatlarını kullanıyor. Kısa süre önce tanıtılan Galaxy S10 ailesinde de kamera kesiğine sahip ekranlar bulunuyor. Ancak Yang, bu sürecin sonunda ön kameranın tamamen ekranın altına entegre edilebileceğine inanıyor.

Samsung’dan henüz bunun için bir zaman aralığı işaret edilmiş değil. Ancak Yang, bunun 1 veya 2 yıl içinde gerçekleşmesinin pek mümkün görünmediğini belirtiyor. Bu da en azından kısa vadede ön kamerası ekranın içine yerleştirilmiş bir telefonla karşılaşmayacağımız anlamına geliyor.

Akıllı telefon pazarının zirvesindeki Samsung, pazarın geleceği konusunda da iddialı fikirlere sahip gibi görünüyor. Çentik modasına pek yüz vermeyen şirket, bir yandan farklı ekran formatlarını denerken, diğer taraftan da katlanabilir telefon pazarına adım atmıştı. Şimdiye kadar yenilikçi yaklaşımlarını önce sunma konusunda yavaş davranan Güney Koreli teknoloji devi, Galaxy Fold ile bu durumu biraz olsun değiştirmişti. Bu değişimin devam edip etmeyeceği zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER