ManşetlerTeknoloji

Samsung’un yeni OLED TV’leri LG panelleri ile geliyor

samsung oled tv

Samsung, bugüne kadar OLED TV pazarında etkileyici QD-OLED modelleriyle premium segmentte odaklandı. Ancak Samsung salı günü, LG ile rekabeti kızıştırarak daha uygun fiyatlı S85D OLED TV serisini tanıttı. Bu hamleyle şirket, geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı hedefliyor.

Samsung ve LG arasında beklenmedik iş birliği

Bu yeni modellerin büyük olasılıkla LG Display tarafından üretilen OLED paneller içerdiği belirtiliyor. Samsung, geçen yıl bu panellerden önemli miktarda sipariş vererek, geçmişte hayal edilemeyecek bir iş birliği kurmuştu. Bu adım, Samsung’un üretim ihtiyacını karşılamaya yönelik stratejik bir hamle olarak kabul ediliyor.

S85D serisi, 55 inç ($1.699,99), 65 inç ($2.099,99) ve 77 inç ($3.399,99) boyutlarında sunulacak. Yurt dışı fiyatları parantez içlerinde yer alıyor. Üstelik, perakendecilerin indirimleri başlatmalarıyla birlikte fiyatların daha da düşmesi bekleniyor. Samsung, bu modellerle farklı bütçelere hitap ediyor.

Digital Trends, giriş seviyesi OLED TV’lerdeki panellerin kaynağını sorduğunda, Samsung’tan gelen yanıt tatmin edici değildi. Şirket, “Samsung OLED TV’ler, ürüne entegre edilen panellerden bağımsız olarak, NQ4 AI Gen2 işlemcisiyle mükemmel bir deneyim sunuyor.” açıklaması yaptı. Ancak, geleneksel olarak LG’nin OLED serisinin aksine, Dolby Vision desteğinin olmaması dikkat çekiyor.

Samsung, QD-OLED modellerinden beklenen görüntü iyileştirme teknolojilerini bu seriye de entegre etmiş görünüyor. Tizen OS platformunda yer alan ve yurt dışında sunulan Xbox bulut oyun uygulaması, bu modellerin LG’den ayrılan yanlarından biri olacaktır. Ayrıca, tüm HDMI portları 120 Hz’e kadar destek sunarak, bu fiyat aralığındaki TV’ler için standartları yükseltiyor.

Bu modellerde kuantum nokta renk teknolojisi yerine, “Pantone onaylı renkler” ile “saf siyahlar ve parlak beyazlar” öne çıkarılıyor. Bu ifade, şirketin hedeflediği fiyat noktalarına ulaşmak için geleneksel WOLED paneller kullandığını düşündürüyor.

Yurt dışı fiyatları belli olan ve satışına başlanan Samsung OLED TV modellerinin yakında Türkiye’de de satışa sunulmasını bekliyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER