Teknoloji

Samsung OLED TV üretimini 2017’de de pas geçecek

samsung oled

samsung oled tvSamsung bir zamanlar OLED televizyon üretimine yönelmişti, ancak daha sonra Quantum Dot, Nano-Crystal gibi teknolojilere yönelmeyi tercih etmişti. Dedikodular şirketin 2017 yılında yeniden OLED üretimine başlayabileceğini işaret ediyordu, ancak bunlar da gelen son demeçle birlikte çok çabuk sönmüş oldu.

Samsung başkan yardımcısı Park Dong-Gun, The Korea Herald yayın organına verdiği demeçte açık bir şekilde şirketin OLED televizyon üretimi yapmaya niyeti olmadığını dile getirdi.

LG şu anda ürettiği ve fiyatları giderek düşen televizyonlarıyla OLED dalgasında liderliği üstleniyor. OLED daha geniş renk gamı, daha hızlı yenileme oranları ve mükemmel parlaklık ve siyah renk seviyeleriyle epey çekici bir format. Sorun ise bunların üretiminin diğer teknolojilere göre nispeten pahalı olması, bu nedenle OLED TV’lerin fiyatı da LCD alternatiflere göre daha yüksek oluyor.

Samsung, üretim maliyeti daha makul seviyelerde olan ve yakın seviyelerde iyi sonuçlar veren kendi OLED alternatifine odaklanmış durumda. Şirket SUHD TV serisi için kendi geliştirdiği Quantum Dot teknolojisini tercih ediyor.

The Korea Herald’a göre, Samsung 2017’de yeni bir şeyler çıkarabilir. Çünkü gazete başkan yardımcısının ses tonunu ve tutumunu hiç olmadığı kadar güçlü bulmuş. Bu gazetenin çıkardığı bir yorum, bu nedenle şüpheyle yaklaşmakta fayda var, ancak OLED kadar iyi görüntüler üreten ve bir o kadar da makul seviyelerde maliyete sahip TV’ler görmeyi isteriz. Önümüzdeki ocak ayında düzenlenecek CES 2017 gerçekten çok ilginç olacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER