Teknoloji

Samsung deriye yapıştırılabilen OLED panel geliştirdi

samsung oled
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Gelişmiş Teknoloji Enstitüsü (SAIT), deriye yapıştırılabilen OLED panelli vücut yamasının çalışan prototipini sergiledi. Şirket, bu panelin bir fitness takipçisi olarak kullanılabileceğini belirtti. Bir fitness bilekliği olarak bileğe yapıştırılabilecek bu yamada ölçüm yapmakta kullanılabilecek sensörler de bulunuyor.

Yama bileğin içine yerleştiriliyor. Böylelikle bilek hareketlerinin ekranın performansını etkilemesinin önüne geçiyor. Samsung yamada yüksek esnekliğe sahip polimer ve modifiye edilmiş elastomerin bileşimini kullanıyor.

Yüzde 30’a kadar deri genişlemesine dayanabilen yama, 1000 esnemeden sonra bile sabit kalabiliyor. Bunun sektör için bir ilk olduğunu belirten şirket, mevcut teknolojik ilerlemeler sayesinde bilinen sensörlerin önemli bir kısmının yamaya yerleştirilebildiğinin altını çizdi.

Ancak OLED panelli Samsung vücut yamasının bir son kullanıcı ürününe dönüşmesi için uzun süre beklemek gerekiyor. OLED çözünürlüğünün artırılması, bileşenin esnekliğinin yükseltilmesi ve sensörlerin isabetinin kuvvetlendirilmesi yapılacaklar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER