Teknoloji

Samsung iPhone için OLED panel üretiminde kapasiteyi artırıyor

samsung tsmc

samsung oledSamsung OLED panel üretiminde zirvede yer alıyor. Dolayısıyla Güney Koreli şirketin en büyük rakiplerinden Apple’a bile OLED panel tedarik etmesine şaşırmamak gerekiyor. Samsung’un Apple için 7 ayrı bantta OLED panel üretimi yaptığı söyleniyor. “Esnek” olarak nitelenen bu paneller sayesinde yeni iPhone’un ön yüzünü tamamen kaplayan bir ekran taşıması bekleniyor.

Güney Kore kaynaklı haberlere göre, Samsung bu ay itibarıyla Apple için OLED panel üretiminde gaza basacak. Şirketin üretim kapasitesini yüzde 700 oranında artıracağı söyleniyor.

ETNews’in haberindeki rakamlar oldukça düşük görünse de, buna aldanmamak gerekiyor. Çünkü tek bir panelden çok sayıda iPhone ekranı çıkarılabiliyor. Kaynaklar Samsung’un iPhone için OLED panel üretecek bantların 7’sindeki teftişlerini tamamladığını belirtti. Kapasite artırımının ardından bu panellerin her birinden her ay 105 bin panel çıkacak. Daha önce bu rakam 15 bin seviyesindeydi.

Samsung’un üretim bantları maksimum kapasitede çalıştığında her yıl 130 milyon 5.8 inç ekran çıkarabilecek. Ancak sektörel kaynaklar bu hedefin gerçekleşmesini pek kolay görmüyor. Kaynaklar Apple’ın üretim bantlarındaki verimliliğin yüzde 60 civarında olmasını öngörüyor.

Apple OLED panel kullanmaya Apple Watch ile başlamıştı. Derin siyahlar paneli çevreleyen siyah camla birleşerek çerçevenin daha ince görünmesini sağlamıştı. Şirketin iPhone 8 için de benzer bir yoldan yürümesi kulağa mantıklı geliyor.

Samsung OLED panel üretimi konusunda yalnız değil

Samsung şu an için Apple’ın tek OLED tedarikçisi olsa da, yakında bu durum değişecek gibi görünüyor. Apple’ın iPhone’lar için OLED panel üretmesi amacıyla LG’ye 2.7 milyar dolar ödediği iddia ediliyor. Ancak Samsung da Apple’ın siparişlerini kaptırmamak adına dünyanın en büyük OLED üretim tesisini inşa ediyor.

İLGİLİ HABERLER