Teknoloji

Samsung’un OLED Gear VR üzerinde çalıştığı iddia ediliyor

samsung oled gear vrGüney Kore menşeili kaynaklara göre, Samsung’un bağımsız biçimde çalışabilecek yeni bir sanal gerçeklik başlığı geliştiriyor. Söz konusu başlığın yerleşik bir ekran barındıracağı ve bu ekranın piksel yoğunluğunun piyasadaki diğer cihazlardan daha yüksek olacağı da söylentiler arasında yer alıyor. Eğer bu iddialar doğruysa, Samsung OLED Gear VR ile sanal gerçeklik başlığı pazarındaki rekabeti yeni bir seviyeye taşıyabilir.

Samsung Electronics’in alt şirketlerinden biri olan Samsung Display’in bir üreticisinden yeni Gear VR’da kullanılacak 2000 ppi’lık bir Fine Metal Mask geliştirmesini istediği söyleniyor. OLED ekranlarda kullanılan Fine Metal Mask, piksel niceliğinde ve dağıtımında büyük bir rol oynuyor.

Bilindiği üzere, piksel sayısı arttıkça ortaya çıkan görüntü de daha gerçekçi hâle geliyor. Eğer Samsung 2000 ppi piksel yoğunluğuna sahip bir sanal gerçeklik ekranı üretirse, Oculus Rift’in 460 ppi ekranına büyük bir fark atmış olacak.

Samsung hedefini gerçekleştirmeyi başarırsa, ortaya gerçeğe iyice yaklaşmış görüntüler çıkarabilir. Bunun da sanal gerçeklik deneyiminin karmaşıklığını artıracağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Samsung OLED Gear VR için bir çıkış tarihi işaret edilmedi

Yine de, tüm bunların henüz iddia olmanın ötesine geçmediğini unutmamak gerekiyor. Samsung’dan henüz cihaza ilişkin bir açıklama gelmiş değil. Olası üretim takvimi ve çıkış tarihi de bilinmeyenler arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER