Teknoloji

Samsung OLED üretimi için 2017’de 8.9 milyar dolar harcayacak

samsung ces 2023

samsung oledSamsung, yeni akıllı telefonları Galaxy S8 ve S8+ ile Apple’ın en büyük rakibi olmayı sürdürüyor. Ancak buna rağmen, Güney Koreli elektronik devi ve Cupertino merkezli şirket arasındaki ticari ilişkiler devam ediyor. Samsung, uzun süredir iPhone’un en önemli bileşen tedarikçileri arasında yer alıyor. Bu işbirliğinin kapsamına yakında yeni bir bileşen de girecek gibi görünüyor. Samsung OLED ekran üretimi için 2017’de 8.9 milyar dolar harcamayı planlıyor. Apple’ın iPhone’da OLED ekran kullanmaya başlayacağına dair haberler uzun süredir etrafta dolaşıyor. Samsung’un planladığı bütçenin büyüklüğünün de bununla bağlantılı olduğu düşünülüyor.

Apple’ın 10. yıla özel olarak üreteceği iPhone, “iPhone 8” ve “iPhone X” gibi isimlerle anılıyor. Söz konusu telefonun, LCD yerine OLED ekran barındıran ilk iPhone olması bekleniyor. Telefonun önümüzdeki eylül ayında tanıtılması öngörülüyor. iPhone 7s ve iPhone 7s Plus modellerinde ise LCD panellerin kullanılması bekleniyor. 2018’den itibaren tüm iPhone modellerinin OLED ekran barındırması öngörülüyor. Bu da Samsung’un büyük yatırımının daha iyi anlaşılmasını sağlıyor.

Samsung OLED pazarında daha çok üreticiye ulaşabilir

Samsung’un akıllı telefonlarının yüzde 70’inden fazlasında LCD yerine OLED ekran kullanılıyor. Apple’ın dışında Çinli akıllı telefon üreticilerinin de üst segment cihazlarında OLED ekrana geçiş yapabileceği söyleniyor. Bu da Samsung için OLED pazarının genişleyeceği anlamına geliyor.

Apple ve Samsung’un OLED ekran üretimi için şimdiden iki anlaşmaya imza attığı söyleniyor. İki sözleşmenin 160 milyon paneli kapsadığı belirtildi. Apple’ın 60 milyon OLED panel için Samsung’a 4.3 milyar dolar ödediği iddia ediliyor.

İLGİLİ HABERLER