Teknoloji

Samsung OLED ekran prototipi her yöne bükülebilir, esnetilebilir

samsung oledSamsung Display, görüntüleme teknolojileri üzerine düzenlenen ve Bilgi Ekranları Topluluğu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen Display Week etkinliğine katıldı. 23-25 Mayıs tarihleri arasında ABD’nin Los Angeles şehrinde gerçekleştirilen bu etkinlikte Samsung yeni ve iddialı ekran prototiplerini sergiledi.

Öncelikle 9.1 inçlik büyüklüğe sahip, rulo hâline getirilebilen, bükülebilen ve hatta esnetilebilen bir OLED ekran gösterildi. Genellikle sadece bir yöne doğru bükülebilen piyasadaki diğer birçok esnek ekrandan farklı olarak, Samsung’un prototipi her iki yöne doğru bükülebiliyor. Bu ekranın gerçek bir üründe çıkıp çıkmayacağı, çıkarsa bile bunun ne zaman gerçekleşeceği bilinmiyor. Ancak bunun oldukça etkileyici bir ekran olduğunu belirtmek gerekiyor.

Bir başka ekran prototipi ise 1.96 inçlik, 3840 x 2160 4K çözünürlüklü bir LCD ekran. Bunun günün birinde VR ya da AR başlıklarda yer aldığını, böylelikle daha net görüntüler sunulduğunu görebiliriz. Günümüzün sanal gerçeklik başlıklarının en çok şikayet edilen noktalarından bir tanesi olarak yetersiz piksel sayıları gösteriliyor. Karşılaştıracak olursak, Oculus Rift’in her bir ekran 1080 x 1200 piksel çözünürlüğe sahip. Bu da Samsung’un geliştirdiği ekran prototipinin gerçekten önemli bir ilerleme sağlayacağını gösteriyor. Tabii ki, bunu bir ya da birden fazla üründe piyasaya sürecek olduğu takdirde bu gelişimden yararlanma fırsatı bulacağız. Yine, bu prototip için de henüz ticari ürün planları bulunmuyor.

Son olarak Samsung, 5.09 inç, gözlüksüz 3D deneyimi sunan bir OLED ekran da gösterdi. 3D ekranların popülaritesini kaybettiğini düşündüğümüzde, bu ekranın heyecan katsayısının da epey düşük olduğunu anlıyoruz. Ancak Samsung bunu da değerlendirebilecek bir ürün bulabilir.

İLGİLİ HABERLER