Teknoloji

Samsung Odyssey Z oyun bilgisayarı altı çekirdekli Intel Core i7 ile geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung odyssey z

Samsung Odyssey markasını VR başlığının ötesinde, oyun bilgisayarlarında da kullanıyor. En yeni ürün; Samsung Odyssey Z, tasarım açısından gerçek bir oyun dizüstü bilgisayarı görünümü taşıyor. Kapağı kaldırdığınızda, klavyenin en alt bölüme itildiğini, izleme dörtgeninin de bunun sağına taşındığını göreceksiniz. 1080p ekran taşıyan sistemde Z AeroFlow Soğutma Sistemi bulunuyor.

Samsung’un anlatımıyla, özel olarak tasarlanmış dinamik yayılımlı buhar haznesi, akıllı biçimde tasarlanmış bir hava akış kanalı işlevi görüyor. Hem GPU hem de CPU’yu uçtan uca kaplayarak optimum ısı yönetimi sağlıyor. Böylelikle gönül rahatlığıyla en yüksek oyun performansına ulaşılıyor.

Buhar haznesine Z AeroFlow Soğutma Sistemi eşlik ediyor. Bu sistem soğuk havayı verimli bir biçimde cihazın üst ve alt kısımlarına aynı anda gönderiyor. Aynı zamanda ılık havayı da havalandırma deliklerinden atıyor. İki adet yerleşik Z Blade vantilatör de Odyssey Z’nin termal mimarisini güçlendiriyor.

Dizüstü bilgisayarda NVIDIA’nın standart mobil GPU’sunun düşük güçlü versiyonu GeForce GTX 1060 Max-Q GPU, 16 GB’ye kadar DDR4 RAM seçeneği, 8. nesil, altı çekirdekli Core i7 işlemci bulunuyor. Konkav tasarımlı klavye tuşları da parmaklarınızın rahat etmesini sağlayacak.

Odyssey Z’nin izleme dörtgeni, geleneksel bir dizüstü bilgisayarda olduğu gibi klavyenin altında değil, yanında yer alıyor. Onun üzerinde de oyun anlarını yakalamaya veya kaydetmeye yarayan çeşitli kısayol tuşları bulunuyor.

Samsung Odyssey Z’nin fiyatı henüz açıklanmadı. Oyun bilgisayarının bu ay içinde Çin ve Güney Kore’de satışa çıkması bekleniyor. Yılın ilerleyen aylarında da diğer ülkelerde satışa çıkacağı tahmin ediliyor.

İLGİLİ HABERLER