Teknoloji

Samsung’dan yeni sanal gerçeklik başlığı için ilginç tasarım sinyali

samsung odyssey vr

İlk kez sanal gerçeklik başlığı kullanan bazı kişiler, bu deneyimin ardından gözlerini böcek gözüne döndüğünü söyleyebiliyor. Samsung, yeni Odyssey VR başlığıyla kullanıcılarına gerçekten “böcek gözü” görüntüsü verecek gibi görünüyor.

Samsung’un mevcut HMD Odyssey Windows Karma Gerçeklik başlığının devamı olacak gibi görünen sanal gerçeklik başlığına ait patent başvurusu ortaya çıktı. Patent dosyasında alışılagelmişten farklı olarak sanal gerçeklik başlığının üç boyutlu taslakları da yer alıyor. Bu renkli taslaklar, Samsung’un sanal gerçeklik başlığını takanların gerçekten böcek gibi görüneceğini düşündürüyor.

Pek çok patent dosyasında genellikle siyah-beyaz çizimler yer alıyor. Hatta bazılarında bulunan çizimlerden sağlıklı bir çıkarım yapmak bile mümkün olmayabiliyor. Dolayısıyla Samsung’un renkli taslaklarıyla sıra dışı bir iş yaptığı rahatlıkla söylenebilir.

Yeni Samsung Odyssey VR daha geniş görüş alanıyla gelebilir

Başlığın ön tarafında ortadan ikiye ayrılan kubbe görünümlü iki bölüm yer alıyor. Bu tasarım, akıllara meyve sineklerinin gözlerini getiriyor. Bunun bilinçli bir tercih mi yoksa yanlışlıkla mı olduğu bilinmiyor. Ancak Samsung’un estetikten ziyade işleve önem vererek bu değişikliği gerçekleştirmiş olması da ihtimaller arasında yer alıyor.

samsung odyssey vr

Patent dosyası, Samsung’un yeni sanal gerçeklik başlığının selefine kıyasla daha kuvvetli olabileceğinin de ipucunu veriyor. Taslaklarda görünmese de, çizimlere bakıldığında Samsung’un başlığın ön tarafına dört kamera yerleştirmeyi planladığı anlaşılıyor. Ekranın her bir yarısına iki kamera yerleştirilmesi sayesinde baş takip sisteminin görüş alanının genişlemesi ve kullanıcıların yana açılan kollarının bile takip edilebilmesi muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER