Teknoloji

Samsung’un 49 inçlik OLED oyun monitörü, bilgisayarınızdan daha pahalı olabilir

samsung odyssey oled g9

Samsung, oyun severlerin dikkatini çekecek bir ürünle karşımızda: 49 inçlik OLED oyun monitörü, Odyssey OLED G9 (G95SC). İlk kez CES 2023’te gösterilmiş olan bu ürün, Samsung tarafından “32:9 en-boy oranında Dual Quad High Definition (5,120 x 1,440) çözünürlük sunan ilk OLED monitör” olarak tanımlanıyor. Ürün, pazartesi gününden itibaren $2.199,99 fiyat etiketiyle yurt dışında ön siparişe açıldı ve 26 Haziran’da sevkiyatı bekleniyor. Ancak belirtelim ki, bu ürün henüz Türkiye’de satışa sunulmadı. Güncel döviz kuru ile hesaplandığında, ürünün fiyatı yaklaşık olarak 51.905 TL’ye karşılık geliyor.

Monitör, CES 2023’te ilk duyurulduğunda dikkatleri üzerine çekmişti. Odyssey OLED G9, 1800R eğrisi, hızlı bir 240Hz yenileme hızı ve OLED paneli sayesinde 0.03ms tepki süresi gibi özelliklere sahip. Samsung, bu monitör için kendi QD-OLED teknolojisini kullanıyor, LG Display’in OLED panellerini değil. QD-OLED, geleneksel OLED’den farklı olarak, daha yüksek parlaklık seviyelerinde daha kontrast zengini bir görüntü üretebilir.

Odyssey OLED G9 modeli, HDMI 2.1 portu, Micro HDMI 2.1 portu, tek bir DisplayPort (1.4) ve bir USB hub’a sahip. Samsung, bu dev OLED monitöre ayrıca yerleşik bir hoparlör de eklemiş. Ürün, AMD FreeSync Premium Pro ve VESA Adaptive Sync desteğiyle beraber geliyor. Ayrıca Samsung’un Oyun Merkezi’ni, Xbox Bulut Oyunları ve Nvidia GeForce Now uygulamaları için uygulamaları da içerecek.

samsung odyssey oled g9

Yeni Odyssey OLED G9’un G93SC modeli, Oyun Merkezi, uzaktan kumanda ve akıllı TV özellikleri olmadan Q3’te belirsiz bir fiyatla satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER