Teknoloji

Samsung ilk OLED oyun monitörünün fiyatı belli oldu

samsung odyssey oled g8

Samsung, Odyssey OLED G8’i ilk olarak geçtiğimiz ağustos ayındaki IFA 2022’de tanıtmıştı.Bu, şirketin kuantum noktalı OLED (QD-OLED) ekran teknolojisiyle gelen ilk oyun monitörü olma özelliğini taşıyordu. Samsung Türkiye, 34 inç ekranlı monitörü web sitesinde listelemeye başladı ve bu sayede monitörün 30.999 TL’lik tavsiye edilen satış fiyatı ortaya çıktı. Ne var ki, ürün henüz Samsung online mağazasının stoklarına girmiş görünmüyor.

Bu monitörün, renk doygunluğu ve parlaklık açısından iyileştirme sağlamasını bekleyebiliriz. Odyssey OLED G8, 1800R’lik hafif bir eğri, 3440 x 1440 çözünürlük ve hızlı 175 Hz yenileme hızına sahiptir. Ayrıca monitör, 400 nite kadar yüksek parlaklık sağlaması beklenen True Black 400 spesifikasyonunu da destekliyor. HDTVTest, aynı teknolojiye sahip olan bir Alienware monitörünün tamamen beyaz bir ekran gösterirken yalnızca yaklaşık 280 nite ulaşabildiğini keşfetmişti. Odyssey OLED G8’in de benzer bir sorunla karşılaşmasının olası olduğu düşünülüyor.

samsung odyssey oled g8

Monitörün özellikleri oldukça etkileyici görümekle birlikte, bir PC bağlı olmadan oyun oynamanın bir yolunu da sunuyor. Yurt dışındaki kullanıcılar, Nvidia’nın GeForce Now ve Xbox Game Pass gibi bulut oyun hizmetlerine doğrudan monitörden erişmeyi sağlayan Samsung Gaming Hub‘ı kullanabilecekler. Ayrıca bu monitör Netflix, YouTube gibi kaynaklardan içerik akışı için de kullanılabiliyor.

Diğer ilgi çekici özellikler arasında, bağlı IoT cihazlarını izlemenizi ve kontrol etmenizi sağlayan entegre bir SmartThings uygulamasının yanı sıra Mini DisplayPort, HDMI ve USB-C desteği bulunuyor. Ayrıca, monitörün arkasında, cihazın arkasındaki duvarı ekrandakiyle eşleşen renklerle aydınlatan Core Lighting Plus sistemi de bulunuyor.

34 inç ekranı küçük bulanlar için Samsung, 49 inçlik Odyssey G9 oyun monitörünü de OLED ekranla güncelledi. Bu monitörün de yılın ilerleyen zamanlarında piyasaya çıkması bekleniyor.

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

İLGİLİ HABERLER