Teknoloji

Odyssey OLED G8: Samsung’dan ilk QD-OLED oyun monitörü

samsung odyssey oled g8
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung QD-OLED panel teknolojisini CES 2022’de sergilemiş ve bu panelin birden fazla monitörde kullanılacağının sözünü vermişti. Güney Koreli şirket IFA 2022’de bu sözü yerine getirdi. Samsung Odyssey OLED G8 adını verdiği oyun monitörünü gözler önüne çıkardı.

34 inç büyüklüğündeki QD-OLED panelin görüntü oranı 21:9. Bu panel 1800R kavis yapıyor. 3440 x 1440 piksel çözünürlüklü panel, DCI-P3 renk gamının yüzde 99.3’lük kısmını kapsıyor. Yenileme hızı 175 Hz olan panelin tepkime süresi ise sadece 0.1 milisaniye. DisplayHDR 400 True Black ve FreeSync Premium sertifikalarına sahip monitörün G-Sync uyumluluğu konusunda bilgi verilmiş değil.

Odyssey OLED G8’in çerçevesi ve standı metalden yapılmış. Bunun oyun monitörleri için sıra dışı bir durum olduğu söylenebilir. Standda sadece yükseklik ve duruş ayarı yapılabiliyor. Monitörün arkasına RGB aydınlatma yerleştirildiği için duvara monte edilmesi mümkün olmuyor.

samsung odyssey oled g8Samsung Odyssey OLED G8’de HDMI 2.1 ve DisplayPort 1.4 girişleri mevcut. Ancak bunların Micro ve Mini versiyonları tercih edilmiş. Samsung’un Gaming Hub ve Smart Platform özellikleri de monitörde yüklü olarak geliyor.

Samsung Odyssey OLED G8 bu yıl bitmeden satışa sunulacak. Fiyat konusunda henüz bir açıklama gelmese de, monitörün ABD fiyatının 1300 dolar civarında olması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER