Teknoloji

Samsung Odyssey Neo G9: 57 inçlik dev oyun monitörü piyasaya çıkıyor

Samsung, 57 inç boyutunda dev oyun monitörü Odyssey Neo G9’un dünya çapındaki piyasaya çıkış ve fiyat bilgilerini Gamescom 2023 dahilinde paylaştı. Bu dev ekran, adeta yan yana iki adet 32 inçlik 4K ekran gibi bir deneyim sunuyor. ABD’de ekim ayında 2.499,99 dolar fiyat etiketiyle kullanıcılarla buluşacak olan monitör, İngiltere’de çarşamba gününden itibaren 2.199,99 sterlin fiyatla ön siparişe sunuldu.

Samsung Odyssey Neo G9 özellikleri

Samsung, bu monitör hakkında ilk olarak geçen kasım ayında konuşmuştu. CES 2023 fuarında resmen duyurulan ürün, şimdi ise fiyat ve kesin çıkış tarihiyle beraber karşımızda. Odyssey Neo G9 ismi, 2021 yılında piyasaya sürülen 49 inçlik model nedeniyle tanıdık gelebilir. Fakat 2023 yılında Samsung, 57 inçlik kavisli Mini LED ekranı, 240Hz tazeleme oranı, 1000 nit parlaklık ve 7,680 x 2,160 çözünürlük gibi özelliklerle karşımızda.

32:9 gibi son derece geniş bir en-boy oranına sahip bu ekran, çoklu görevler için ideal. Oyunlarda ise bu kadar geniş bir ekranın bazı sorunlara yol açabileceği, önceki modellerle yapılan incelemelerde ortaya çıkmıştı.

Odyssey Neo G9, çoklu girişlerden aynı anda içerik göstermeyi sağlayan resim içinde resim ve yan yana resim modlarıyla donatıldı. Monitörde bir DisplayPort 2.1 girişi, üç HDMI 2.1 girişi ve bir USB hub bulunuyor. AMD’nin FreeSync Premium Pro değişken tazeleme oranı teknolojisi de destekleniyor.

samsung odyssey neo g9

Bu dev ekranın yanı sıra Samsung, 55 inçlik Odyssey Ark’ın 2023 versiyonunun da ekim ayında ABD’de piyasaya sürüleceğini duyurdu. Henüz fiyat bilgisi verilmeyen bu ekran, aynı anda dört girişi ekranda gösterebiliyor ve dahili bir KVM anahtarıyla geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER