Teknoloji

Samsung Odyssey Neo G8 monitör ile daha küçük boyutta 4K çözünürlük

samsung odyssey neo g8

Samsung, Odyssey Neo kavisli oyun monitörünün daha küçük bir versiyonunu duyurdu. Odyssey Neo G8, 2 bin 500 dolarlık yurt dışı fiyatına sahip olan 49 inç Odyssey Neo G9 ile aynı 1000R eğriliğe sahip 32 inçlik bir oyun monitörüdür.

R burada yarıçap anlamına gelir ve monitör pazarında yaygın olan 1800R ve 1500R eğriliği ile karşılaştırıldığında Samsung, çok daha iyi, kıvrımlı olan 1000R eğriliğinde uzmanlaşmış gibi görünüyor. Karşılaştıracak olursak bu, 1800R’yi düz bir panel gibi gösteriyor. G8 de benzer şekilde 2000 nit maksimum parlaklığa sahip ve Quantum Mini-LED paneliyle mükemmel görüntü kalitesi vaat ediyor.

Samsung, Odyssey Neo G8 için henüz bir fiyat veya çıkış tarihi paylaşmadı, ancak daha sonraki bir tarihte bunları duyuruncaya kadar sadece birkaç resim ve ayrıntı sunuyor. Boyut farkının yanı sıra Odyssey Neo G8, G9’a benzer bir tasarım diline sahip. Ancak buradaki temel fark, G8’in çözünürlüğü QHD Plus’tan 4K’ya yükseltmesi. Özellikle Samsung, bunun 240Hz yenileme hızını ve 1ms tepki süresini destekleyen ilk 4K monitör olduğunu söylüyor. Ayrıca AMD FreeSync Premium Pro ve Nvidia’nın G-Sync uyarlanabilir senkronizasyon teknolojisi ile uyumludur. Bu nedenle GPU’nuzun 4K çözünürlüğü yüksek kare hızlarında itecek kadar güçlü olduğunu varsayarsak, oyunlarınızın takılma ve yırtılma olmadan çalışması gerekir.

samsung odyssey neo g8

Samsung, bu haberi CES 2022 duyurularının yoğunlaşmasından hemen önce paylaşmayı seçti, ancak fiyat ve bulunabilirlik gibi Odyssey Neo G8 hakkında daha fazla bilgi edinmek için fuar sonrasını beklememiz gerekecek gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER