Teknoloji

Samsung Odyssey G9 ve G7 oyun monitörlerini tanıttı

samsung odyssey g9

CES 2020 henüz resmi olarak başlamadı. Ancak pek çok şirket, etkinlikte sergileyeceği ürünlerini şimdiden gözler önüne çıkarıyor. Bu şirketlerden biri olan Samsung, Odyssey G9 ve G7 adını taşıyan yeni kavisli QLED oyun monitörlerini tanıttı.

Odyssey G9, Samsung’un çıkardığı ilk kavisli oyun monitörü değil. Daha önce 49 inçlik başka oyun monitörleri de sunan şirket, kullanıcılarının karşısına yüksek çözünürlüklü başka seçenekler de çıkarmıştı. Ancak Odyssey G9, özellikleriyle Samsung’un benzer nitelikteki eski monitörlerinin hepsine fark atmayı başarıyor.

5120 x 1440 piksel çözünürlük ve HDR1000 reytingi değişmese de, yeni monitörde yenileme oranı 240Hz’ye yükseliyor. Tepki süresi 1 ms’ye inerken, hem AMD FreeSync 2  hem de Nvidia G-Sync teknolojileri destekleniyor.

Samsung Odyssey G9
Samsung Odyssey G9

Odyssey G9, Samsung’un son kullanıcılara ulaştıracağı 1000R kavisli ilk monitör olma özelliğini de taşıyor. Şirket, yeni monitörüyle insanın görüş açısının ulaştığı her noktayı kapsamayı vadediyor. Samsung, yeni monitörünün kullanıcıları içine çekecek bir deneyim sunacağını belirtiyor.

Samsung’un yeni oyun monitöründe, oyuncuların hoşuna gidecek küçük bir kozmetik dokunuş da mevcut. Odyssey G9, arkasına yerleştirilen parlak mavi ışıkla dikkat çekmeyi başarıyor. Bu mavi ışık sayesinde monitör, gücünü bir reaktörden alıyormuş gibi görünüyor.

Samsung, Odyssey G9’un yanında Odyssey G7’yi de tanıttı. 32 ve 27 inç olmak üzere iki farklı boyut seçeneği bulunan Odyssey G7, 16:9 görüntü oranına ve 2560 x 1440 piksel çözünürlüğe sahip. Yine Odyssey G9 gibi, 1000R kavisli bir OLED panel taşıyan G7 de 240Hz yenileme oranıyla geliyor.

Samsung Odyssey G7
Samsung Odyssey G7

Samsung Odyssey G9 ve G7 ne zaman çıkacak?

1ms tepki süresi, FreeSync 2 ve G-Sync desteği de monitörün özellikleri arasında bulunuyor. Boyut dışında G9 ve G7 arasındaki en önemli fark olarak desteklenen HDR seviyesi öne çıkıyor. G9’da HDR1000 olan HDR derecesi, G7’de HDR600’e iniyor.

Samsung Odyssey G9 ve G7 için henüz bir fiyat ve çıkış tarihi bilgisi açıklanmış değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER